Računalništvo, telefonija
28.03.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: MWC 2019 in kakšna bo prihodnost telefonije?

Kakšne pametne mobilne naprave prihajajo, kakšni so trendi in tehnologije, ki bodo krojili letošnje leto in prihodnost telefonije nasploh? Za vas smo pripravili kratek pregled pestrega dogajanja na letošnjem MWC-ju.
Nova številka revije: MWC 2019 in kakšna bo prihodnost telefonije?
Nova številka revije: MWC 2019 in kakšna bo prihodnost telefonije?

MWC (“Mobile World Congress”) je največji svetovni kongres mobilne telefonije, ki je letos potekal v Barceloni. Že dolgo pred začetkom kongresa analitiki, strokovnjaki in tudi laiki napovedujejo, kaj lahko pričakujemo od največjega dogodka na področju mobilne telefonije na svetu, po kongresu pa je seveda čas, da naredimo analizo novih naprav, trendov in tehnologije, ki bodo krojili letošnje leto in prihodnost telefonije nasploh. Za vas smo pripravili kratek pregled pestrega dogajanja na letošnjem MWC-ju, v katerega smo zajeli glavne novosti s področja mobilne telefonije, ostalih tehnologij in trendov, vključili pa smo tudi nekaj nasvetov, ki vam lahko pridejo še kako prav.

Glavne zvezde letošnjega MWC-ja 2019 so bili upogljivi telefoni in 5G tehnologija. Praktično vsak dogodek je vseboval vsaj en del, ki se je navezoval na omenjena trenda. Po pričakovanjih sta glavno besedo imela Samsung in Huawei, ki sta dobesedno dominirala s telefoni, kot sta Galaxy S10 in upogljivi Mate X. Nobeno presenečenje ni, da sta dotična akterja tudi največja proizvajalca telefonov na svetu.

V novi številko pišemo tudi o aplikacijah, ki ti pomagajo najti izgubljen telefon. Ker na svojih pametnih mobilnih telefonih hranimo vedno več osebnih podatkov, postajajo vse bolj zanimiva tarča nepridipravov.

Pametni mobilni telefoni so danes že pravi miniaturni računalniki, ki se lahko brez težav kosajo z marsikaterimi osebnimi računalniki. Poganjajo jih namreč večjedrni procesorji in razpolagajo z ogromnimi količinami sistemskega pomnilnika ter prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega omogočajo enostaven dostop do shranjenih datotek v oblaku, spletnih dnevnikov, forumov, spletnega bančništva, elektronske pošte, profilov na družbenih omrežjih, koledarja, lokacijskih podatkov in podobnega. Zaradi tega je ključnega pomena, da mobilno napravo učinkovito zaščitite pred krajo oziroma izgubo, saj boste v nasprotnem primeru imeli veliko težav, lahko pa boste ob tem celo ob večjo vsoto denarja.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Otroci na (ne)varni strani pametnega telefona
  • Takoj zamenjajte svoje geslo za Facebook
  • Telefoni s fotoaparati ločljivosti 100 milijonov točk že letos

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku