Računalništvo, telefonija
19.05.2017 08:30

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno. Apple zakrpal 66 varnostnih lukenj!

Že veste, kaj vam bo prinesel iOS 10.2?
Že veste, kaj vam bo prinesel iOS 10.2?

Medtem ko je mobilni operacijski sistem Android ranljiv na skoraj vsemogoče napade, je Applov mobilni operacijski sistem iOS relativno varen. Kljub temu ta seveda ni povsem imun na škodljive programske kode in druge napade s svetovnega spleta. To se je dobro videlo s predstavitvijo nove različice mobilnega operacijskega sistema iOS, saj je Apple v njem zakrpal kar precej varnostnih ranljivosti. K temu so zdaleč največ prispevali hekerji letošnjega tekmovanja Pwn2Own, saj so razkrili kar 35 odstotkov omenjenih varnostnih ranljivosti in si s tem prislužili preračunanih 130 tisoč evrov.

Apple je skupno zakrpal kar 66 varnostnih ranljivosti za svojo programsko opremo, ki vključuje macOS, iOS, Safariju in iTunes.To pomeni, da se poleg mobilnega operacijskega sistema iOS nedvomno splača posodobiti tudi druge Applove izdelke. Tu velja še omeniti, da so uporabniki Applovih mobilnih naprav novi iOS (različica 10.3.2) sprejeli z veliko mero navdušenja, saj ta poleg večje varnosti prinaša še boljšo uporabniško izkušnjo in bolj tekoče delovanje v primerjavi s predhodnikom, in to predvsem na račun izboljšanih animacij.

Ker je posodobitev na mobilni operacijski sistem iOS 10.3.2 »težka« okoli 200 megabajtov, je priporočljivo, da pri tem uporabimo brezžično povezavo Wi-Fi. Pri tem mora biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z nadgradnjo na iOS 10.1 vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku