Računalništvo, telefonija
02.08.2020 08:19
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix z novo možnostjo, ki vas bo takoj prevzela!

Nova možnost je trenutno na voljo le za uporabnike mobilnih naprav Android.
Nova možnost je trenutno na voljo le za uporabnike mobilnih naprav Android.

Ameriška družba za pretakanje video vsebin Netflix je že dlje časa na voljo v večjem številu držav po svetu, vključno s Slovenijo. To ne preseneča, saj ponuja ogromno zanimivih vsebin. Ker posledično število naročnikov narašča z vrtoglavo hitrostjo, so pri podjetju Netflix sprejeli odločitev, da uporabnikom ponudijo novo nadvse uporabno možnost. Tu gre za možnost oziroma funkcionalnost, ki omogoča nadzor nad hitrostjo predvajanja vsebin.

Nova možnost je trenutno na voljo le za uporabnike mobilnih naprav Android, kmalu pa bo dostopna še uporabnikom drugih platform. Uporabniki so nad novo možnostjo zelo navdušeni, daj lahko spreminjajo hitrost predvajanja videoposnetkov. Za počasnejše predvajanje imajo uporabniki na voljo 0,5-kratno in 0,75-kratno hitrost, za hitrejše pa je na izbiro 1,25-kratna in 1,5-kratna hitrost predvajanja, vključno za shranjene vsebine.

Pri tem velja še omeniti, da morajo to možnost uporabniki izbrati za vsak videoposnetek posebej, kar pa seveda ni velika ovira oziroma težava. Programerji podjetja Netflix so morali v to možnost vložiti kar precej truda, predvsem z namenom, da se pri tem kakovost zvoka ali slike ne bi poslabšala. Novost je seveda zdaleč najbolj primerna za tiste, ki imajo težave s sluhom ali vidom, zagotovo pa bo prišla prav tudi številni drugim uporabnikom.


Prijavi napako v članku