Računalništvo, telefonija
21.08.2015 07:49
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nemudoma preverite, ali ste na seznamu prešuštnikov

Objava podatkov s spletne strani Ashley Madison je marsikomu pošteno zagrenila življenje.
Objava podatkov s spletne strani Ashley Madison je marsikomu pošteno zagrenila življenje.

Spletni nepridipravi so že večkrat dokazali, da je varnost spletnih portalov vse prej kot dobra. Hekerji elitne skupine Impact Team pa so šli še nekoliko dlje, saj so se pred kratkim spravili na spletno stran Ashley Madison, ki velja za največje zbirališče prešuštnikov na svetu. Po dobrem mesecu dni pa so se nepridipravi odločili, da javno objavijo vse pridobljene informacije, kar je marsikaterega prešuštnika po vsem svetu spravilo v precej nezavidljiv položaj.

Hekerska skupina Impact Team je na spletišču Reddit in številnih drugih portalih za izmenjevanje nelegalnih datotek objavila seznam 35 milijonov imen, naslovov, telefonskih številk in drugih občutljivih podatkov spletišča Ashley Madison. Ker so mnogi pri registraciji uporabili pristne osebne podatke, so zaradi izbruha afere bodisi ostali brez boljše polovice bodisi celo brez zaposlitve. Čeprav kanadska policija in ameriški zvezni preiskovalni urad FBI dogodek pospešeno preiskujeta, ni nobenega zagotovila, da bodo hekerji kdaj razkriti.

Če ste tudi vi uporabljali spletno stran Ashley Madison ali pa želite le preveriti, ali je kdo uporabil vašo elektronsko pošto, lahko to storite na sila enostaven način. Za to namreč zadošča vnos elektronske pošte na spletni strani, ki je dosegljiva na spletnem naslovu bit.ly/Ashley-Madison-Hack.


Prijavi napako v članku