Računalništvo, telefonija
30.09.2016 13:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši prenosnik vseh časov bo kmalu postal še boljši

Novi Apple MacBook Pro bo revolucioniral področje prenosnih računalnikov!
Novi Apple MacBook Pro bo revolucioniral področje prenosnih računalnikov!

Če verjamete, da je najboljši prenosni računalnik na svetu MacBook Pro podjetja Apple, vas bo naslednja novica zagotovo precej razveselila. Zanesenjaki spletnega portala MacRumors so namreč iz zanesljivih virov pridobili informacije o tem, da bo podjetje Apple povsem prenovljene prenosnike MacBook Pro javnosti predstavilo že oktobra. Tu pa ne bo šlo zgolj za pohitritev delovanja in nov operacijski sistem, ampak naj bi podjetje Apple z novim prenosnikom družine MacBook Pro dejansko revolucioniralo področje prenosnih računalnikov. Prinesel bo namreč novosti, ki jih drugi proizvajalci prenosnikov še ne ponujajo ali pa je tehnologija vgrajena na način, da uporabniku ponuja obupno uporabniško izkušnjo.

Prenovljeni prenosni računalnik Apple MacBook Pro bo tako kot pametni mobilni telefon iPhone 7 ostal brez 3,5-milimetrskega priključka v zameno za vmesnik Lightning, poleg tega pa se bo podjetje Apple odpovedalo še bralniku pomnilniških kartic in vmesniku MagSafe. Prenovljeni prenosni računalnik Apple MacBook Pro bo poleg revolucije na področju vmesnikov prinesel še kar nekaj pomembnih novosti. Med njimi bo po našem prepričanju izstopal tudi dodatni zaslon OLED, ki bo za nameček občutljiv na dotik. Na njem bodo prikazane razpoložljive funkcije, ki bodo seveda tesno povezane z aplikacijo, ki jo bomo v določenem trenutku uporabljali.

Pri novem prenosnem računalniku MacBook Pro bomo našli še bralnik prstnih odtisov TouchID in možnost odklepa računalnika s pomočjo pametnega telefona iPhone. Seveda ne gre spregledati niti hitrega vmesnika USB-C in zmogljivo grafično kartico AMD s sredicami Polaris. Novi MacBook Pro bo seveda na voljo v dveh izvedbah, in sicer tako s 13-palčnim kot 15-palčnim visokoločljivim zaslonom. Na voljo naj bi bila celo različica opremljena z zaslonom ločljivosti 5K.


Prijavi napako v članku