Računalništvo, telefonija
21.04.2019 06:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša posodobitev za Windows 10 kmalu na voljo

Razvoj posodobitve Windows 10 May 2019 Update gre kot po tekočem maslu.
Razvoj posodobitve Windows 10 May 2019 Update gre kot po tekočem maslu.

Če uporabljate operacijski sistem Windows 10, potem ste skoraj zagotovo seznanjeni s tem, da bo zanj kmalu na voljo za prenos večja posodobitev z oznako Windows 10 May 2019 Update, ki je dlje časa nastajala v okviru projekta 19H1. Nova posodobitev bo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo v naslednjih nekaj tednih, ročno pa jo lahko namestimo že danes. Ta je na voljo preko Microsoftove spletne strani Release Preview, pri čemer gre za posodobitev, ki naj bi bila povsem enaka kočni različici, le da še ni bila dokončno potrjena s strani podjetja Microsoft.

Kot vse kaže gredo preizkušanja novosti kot po maslu, saj je posodobitev Windows 10 May 2019 Update že na voljo za prenos tudi uporabnikom portala MSDN, in sicer v obliki slike ISO. To namreč pomeni, da je nova posodobitev že dovolj stabilna, da je primerna za vsakdanje delo. Zaradi tega so poznavalci prepričani, da bomo običajni uporabniki nove posodobitve za priljubljeni operacijski sistem Windows 10 deležni že v mesecu maju in da u njo ne bo težav, kot s posodobitvijo October 2018 Update. Ta je bila namreč zaradi številnih težav kar nekaj krat preklicana s strani Microsofta.

Mnogi strokovnjaki so prepričani, da se bo namestitev posodobitve Windows 10 May 2019 Update nedvomno izplačala, saj bomo z njo pridobili kar nekaj uporabnih novosti. Med njimi gre izpostaviti predvsem novi grafični vmesnik z novimi temami in ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Zagotovljena je tudi privzeta podpora za formate RAW, kar bo zagotovo razveselilo napredne uporabnike. Uporabnikom je s posodobitvijo na voljo celo možnost, da namestitev posodobitev oziroma popravkov preložijo za do največ 35 dni in se tako najprej prepričajo, da je njihova namestitev varna, za kar pa se bodo po vsej verjetnosti odločili le redki posamezniki.

Končna različica posodobitve Windows 10 May 2019 Update bo kot že omenjeno na voljo za prenos na začetku meseca maja, uporabniki v poslovnih okoljih pa jo bodo prejeli prividoma proti koncu maja. O razpoložljivosti posodobitve pa nas bo Windows 10 seveda obvestil povsem samodejno.


Prijavi napako v članku