Avtomobilizem
Avtomoto
14.03.2024 18:31

Deli z drugimi:

Share

Na polnilnicah MegaTel odslej mogoče »EKO polnjenje«

Največji ponudnik celovitih rešitev eMobilnosti v Sloveniji MegaTel od 13. marca dalje na polnilnicah omogoča novost - »EKO polnjenje«.
Vir: MegaTel
Vir: MegaTel

Uporabnik bo lahko sam izbral ali želi polniti s polno močjo – »POSPEŠENO polnjenje« ali pa izbere »EKO polnjenje« in polni po nižji tarifi z optimalno močjo.

S preklopom na »EKO polnjenje« uporabnik dovoli, da sistem prilagaja moč polnjenja glede na potrebe elektroenergetskega sistema, kar prinaša nižje stroške. Za začetek bo storitev na voljo na 27 polnilnicah po Sloveniji, kasneje jo nameravajo vključiti na vseh polnilnicah in tako tudi prispevati k bolj optimalni rabi energije.

V aplikaciji Mega Mobility so že vidne polnilnice, ki omogočajo novo storitev. Cena »EKO polnjenja« bo znašala 0,22 €/kWh. Storitev predvsem sledi optimalni porabi v elektroenergetskem sistemu. V času konic oziroma višjih cen energije bo ob izbiri »EKO polnjenja« sistem avtomatsko omejil moč polnjenja, medtem, ko se bo vozilo ob manjših obremenitvah še vedno polnilo s polno močjo. V vsakem primeru je uporabniku na voljo način »POSPEŠENO polnjenje«, pri katerem sistem ne prilagaja moči.

V prihodnje pri MegaTelu vidijo rešitev za zagotavljanje električne energije ravno v optimalnem upravljanju in zniževanju preobremenitev. Z dano novostjo tako uporabniki električnih vozil z optimalnim polnjenjem prihranijo, hkrati pa s tem pripomorejo, da je elektroergetski sistem v ravnovesju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več