Računalništvo, telefonija
31.05.2016 13:31
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Modularni osebni računalnik za takojšnjo nadgradnjo

Modularni osebni računalnik Asus Avalon bo omogočal takojšnjo nadgradnjo.
Modularni osebni računalnik Asus Avalon bo omogočal takojšnjo nadgradnjo.

Podjetje Asus je na letošnji računalniški konferenci Computex 2016 predstavilo projekt, ki je navdušil marsikaterega naprednega ljubitelja računalniških iger. V okviru projekta Project Avalon so inženirji računalniškega giganta pripravili nadvse zanimiv računalnik, sestavljen iz posamičnih modulov. Ohišje osebnega računalnika je izdelano na način, da uporabnikom omogoča hitro in enostavno zamenjavo strojnih komponent. S tem so inženirji posledično rešili tudi težavo z nadležnimi kabli.

Osebni računalnik Asus Avalon je bil načrtovan tako, da sta ohišje in osnovna plošča združena, medtem ko se ključne strojne komponente (procesor, grafična kartica, pogon Solid State in druge) nahajajo na sprednji strani naprave, kar omogoča hiter dostop do njih. Trenutno je o novosti znanega le še to, da bo temeljila na osnovi sistemskega nabora Intel Z710, prepričani pa smo, da bodo na voljo nadvse zmogljive strojne komponente, kot je na primer grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1080.

Trenutno žal še ni znano, kdaj naj bi podjetje Asus ponudilo v prodajo nadvse zanimiv modularni osebni računalnik Avalon. Po vsej verjetnosti bo na voljo še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku