Telefoni
07.09.2013 13:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC vse upe stavi na One Max

Prodajni rezultati podjetja HTC v letošnjem tretjem četrtletju niso bili ravno najboljši, saj se mu je dobiček od prodaje ponovno zmanjšal za kar 45 odstotkov. Podjetje HTC sedaj vse svoje upe polaga v gigantski pametni mobilni telefon One Max, ki bo po vsej verjetnosti naprodaj že konec oktobra.
Pametni mobilni telefon HTC One Max naj bi razpolagal s kar 5,9-palčnim zaslonom visoke ločljivosti!
Pametni mobilni telefon HTC One Max naj bi razpolagal s kar 5,9-palčnim zaslonom visoke ločljivosti!

Letošnje leto za podjetje HTC ni nič kaj uspešno, čeprav je na trg poslalo kar nekaj zanimivih modelov pametnih mobilnih telefonov. Prodajni rezultati nekdaj izjemno uspešnega podjetja so bili namreč slabi, saj se mu je dobiček ponovno zmanjšal za kar vrtoglavih 45 odstotkov, celoten promet pa je upadel za okoli 16 odstotkov. Ko bo Apple letos ponudil v prodajo cenejši iPhone, obstaja zelo velika verjetnost, da bo povpraševanje po izdelkih HTC še dodatno upadlo, razen v primeru, da ta ne ponudi v prodajo mobilnike z visoko dodano vrednostjo.

Podjetje HTC se na srečo zaveda, da ga lahko iz težav »rešijo« le še inovativni mobilniki. Zaradi tega vse upe polaga v gigantski pametni mobilni telefon One Max, ki bo po vsej verjetnosti naprodaj že konec oktobra. Novost bo po vsej verjetnosti opremljena s 5,9-palčnim (15-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigaherca, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora, zvočniškim sistemom BoomSound, digitalnim fotoaparatom z optičnim stabilizatorjem slike in kakovostno spletno kamero ločljivosti 2,1 milijona točk. Tu naj bi bila na voljo še celo bralnik prstih odtisov (ta bo postavljen na hrbtno stran ohišja) in podpora za sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM.


Prijavi napako v članku