Računalništvo, telefonija
23.06.2011 05:45
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MIT obljublja revolucijo na področju baterij

Tekoče baterije so kot nalašč za električna vozila
Tekoče baterije so kot nalašč za električna vozila

Čeprav so mnoga podjetja že pred časom obljubila prihod izboljšanih litij-ionskih baterij, se vsaj doslej kaj več od obljub ni zgodilo. Temu nameravajo narediti konec raziskovalci ameriškega tehnološkega inštituta Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ti so pri načrtovanju novega hranilnika električne energije namreč ubrali povsem drugačno pot. Nov proizvodnji proces naj bi omogočil izdelavo cenovno ugodnih, kompaktnih in lahkih baterij, ki naj bi bile pisane na kožo tako poganjanju hibridnih kot električnih vozil.

Nova baterija je grajena na osnovi tehnologije, imenovane »semi-solid flow cell«. Pri tej se trdi delci nahajajo v transportni tekočini, ki se črpa po sistemu. Dejansko gre tu za aktivni del baterije, ki ga sestavljata anoda (pozitivna elektroda) in katoda (negativna elektroda). Tekočini med seboj ločuje tanka membrana, ki ima vlogo filtra. Glavna prednost novosti je v tem, da sta dve ključni funkciji baterije (polnjenje in praznjenje) med seboj fizično ločeni. To dejansko omogoča izdelavo občutno učinkovitejših baterij.

Nova baterija raziskovalcev ameriškega tehnološkega inštituta MIT je za nameček še nadvse ekološka. Izrabljenemu hranilniku električne energije se namreč lahko zamenja tako aktivno tekočino kot celoten rezervoar. Novost je v primerjavi z običajnimi litij-ionskimi baterijami še občutno cenejša za izdelavo in lažja baterija, kar je seveda pisano na kožo hibridnim in električnim vozilom. Poleg tega bi bile te baterije primerne celo za hranjenje električne energije, ki jo proizvedejo sončne in vetrne elektrarne. Če bo šlo vse po sreči, bi lahko »tekoče« baterije ugledali na trgu še pred koncem leta 2013.


Prijavi napako v članku