Varnost
16.05.2013 06:12

Deli z drugimi:

Share

McAfee s prepoznavo uporabnika preko glasu in obraza

Podjetje McAfee je za boljšo zaščito podatkov pripravilo biometrično avtentikacijo, ki od uporabnika za dostop do šifriranih podatkov zahteva tako geslo PIN kot tudi njegov obraz in glas. Nov način avtentikacije bo vključen v varnostno rešitev McAfee Live Security, ki bo naprodaj že junija.
Za dostop do podatkov bomo poleg gesla PIN potrebovali še naš obraz in glas.
Za dostop do podatkov bomo poleg gesla PIN potrebovali še naš obraz in glas.

Spletnega in uličnega kriminala je iz dneva v dan več, zato so se pri podjetju McAfee odločili, da za osebne računalnike in mobilne naprave pripravijo novo varnostno funkcijo, ki koristi šifrirni mehanizem vgrajen v procesorjih Intel Hasswell. Varnostni inženirji so za boljšo zaščito podatkov pripravili biometrično avtentikacijo, ki od uporabnika za dostop do šifriranih podatkov zahteva tako geslo PIN kot tudi njegov obraz in glas. Nova varnostna možnost bo vključena v varnostno rešitev McAfee Live Security, ki je bo moč uporabljati tako na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih Android, iOS in BlackBerry kot namiznih in osebnih računalnikih s sistemi Windows in OS X.

Varnostna rešitev McAfee Live Security bo poleg naprednega avtentikacijskega mehanizma ponujala še protivirusno rešitev in možnost oddaljenega upravljanja z mobilnimi napravami. Podjetje McAfee bo novost ponudilo v prodajo junija, za enoletno licenco pa bo potrebno odšteti slabih 20 evrov. Novost pa bodo brezplačno prejeli vsi uporabniki, ki bodo kupili namizni ali prenosni osebni računalnik Dell po 9. juniju. Največ koristi od nje pa bodo seveda imeli tisti uporabniki, ki se bodo odločili za nakup računalnika opremljenega z Intelovim procesorjem Hasswell.

Vas zanima več iz te teme?
antivirusni programi

Prijavi napako v članku