Računalništvo, telefonija
Fotoaparati in kamere
25.01.2022 12:07
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali vas spletna kamera prenosnika ne prikaže v najboljši luči?

Na žalost je to pomanjkljivost vseh spletnih kamer, ki jih najdemo na današnjih prenosnikih. Medtem ko se ostala strojna oprema hitro izboljšuje, so spletne kamere nekako stagnirale.
Zakaj so vgrajene spletne kamere prenosnikov tako slabe v primerjavi z ostalim računalnikom? Še dobro, da jih lahko nadomestimo s kakovostnimi zunanjimi spletnimi kamerami.
Zakaj so vgrajene spletne kamere prenosnikov tako slabe v primerjavi z ostalim računalnikom? Še dobro, da jih lahko nadomestimo s kakovostnimi zunanjimi spletnimi kamerami.

Čudno, kajne? Zdi se, da niti ni pomembna vrednost prenosnega računalnika. Lahko kupite zmogljivo delovno postajo za več tisoč evrov ali pa osnovni prenosnik za nekaj sto evrov. Oba sta opremljena s podobno 720p kamero, ki ne spada v leto 2022. Ne samo, da je kvaliteta slike obupna, vgrajeni mikrofon ne filtrira dobro zvoka, posledično se slišijo odmevi in na splošno se vaš glas sliši, kot da ste potopljeni pod vodo. Tega si pa nihče ne želi, še posebej če ste ravno sredi pomembnega predavanja, sestanka ali pa sredi pomembne igre na gaming turnirju. Še dobro, da lahko spletne kamere na prenosnikih popolnoma ignoriramo. Prekrijte jih z listkom, da vas hekerji ne morejo opazovati in priključite eno izmed profesionalnih Logitech HD spletnih kamer.

Zakaj so Logitech spletne kamere toliko boljše od vgrajenih?

Preden nadaljujemo o prednostih zunanjih HD spletnih kamer, moramo vseeno izpostaviti prednost vgrajenih spletnih kamer. So priročne. In to je približno to o njihovih prednostih. O njihovih slabostih pa bi lahko napisali cel članek.

Ko kupite prenosnik, boste do konca njegovega življenjskega cikla obtičali z integrirano spletno kamero. Prednost zunanjih spletnih kamer pa je v širokem naboru ponudbe. Logitech izdelki po mnenju številnih zadovoljnih uporabnikov spadajo med najbolj kvalitetne na trgu, kar velja tudi za njihove HD spletne kamere. Priporočamo Logitech HD spletne kamere C922, C920, C920s in C505.

Z Logitech HD spletnimi kamerami C922, C920 in C920s bo vaš obraz in ozadje za vami videti naravnost FullHD fantastično. Priznajte, ob slabi svetlobi ste z vgrajeno spletno kamero v prenosniku videti, kot da ste v grajski ječi. Logitech HD spletne kamere nimajo teh težav, saj so opremljene s funkcijo samodejnega ostrenja in prilagajanja svetlobe. V primerjavi z vgrajenimi spletnimi kamerami boste izgledali, kot da imate doma profesionalni studio. Pri video klicih je pomemben tudi vidni kot, še posebej ko poteka skupinska razprava ali pa predstavitev seminarske naloge. Pomembno je, da sta istočasno vidna tako predavatelj kot tudi sama vsebina predstavitve. Vgrajene spletne kamere imajo zelo majhen vidni kot, ki vas lahko hitro ujame pod kotom, ki vam ne laska. Če se preveč približate kameri, bodo ostali lahko raziskovali vaši nosni votlini, če pa ste predaleč, pa obstaja nevarnost, da bo objektiv ujel vaš podbradek. Še dobro, da imajo Logitech spletne kamere izredno širok vidni kot. Vrhunsko uporabniško izkušnjo pa dopolni še stereo zvok.

Pri spletnih kamerah Logitech C505 se je treba »zadovoljiti« z ločljivostjo 720p in 30 sličic na sekundo, vendar je to vseeno več kot premore večina vgrajenih spletnih kamer, obenem pa so opremljene še s kakovostnim mikrofonom, ob katerem vas bodo ostali udeleženci slišali kristalno jasno. Logitech spletne kamere so zasnovane za sodelovalne platforme Skype, FaceTime, Google Hangouts, Zoom, Teams in tudi Twitch, obenem pa podpirajo vse najbolj priljubljene operacijske sisteme.

Kako lahko Logitech HD spletne kamere prispevajo k boljši učni uspešnosti?

Kaj vse to pomeni za študente? Študenti in profesorji so primorani gledati v zaslon po več ur skupaj. Nihče si ne želi spremljati predavanja na zrnastem zaslonu in ob slabem zvoku. HD spletne kamere tako izboljšajo oziroma olajšajo sodelovanje in spremljanje učne snovi. Za učitelje so vizualni pripomočki izredno pomembni, učencem pa olajšajo razumevanje, seveda pod pogojem, da jih v oddaljenih učilnicah vidijo v dobri ločljivosti. S HD ločljivostjo vam prav tako ne bo potrebno ugibati, kaj piše na tabli. Zapiske lahko delate, ne da se sklanjate čez prenosnik in napenjate svoje oči.

Dodatna prednost Logitech HD spletnih kamer je, da jih lahko po končanem predavanju uporabite za delo, pogovor s prijatelji in tudi za pretakanje video iger, ki postaja vse bolj priljubljen hobi in tudi kariera. Naj vaše gaming vragolije zaživijo v HD ločljivosti.

Logitech HD spletne kamere lahko po promocijskih cenah najdete v trgovinah Mimovrste, Big Bang in Anni.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več