Programska oprema
12.04.2005 09:40
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Logina Kiosk Software med zmagovalci

Podjetje Logina je prejelo priznanje za kakovost programske opreme Logina Kiosk Software, ki je bil ocenjen v okviru Worldwide “Internet Kiosk Browser” Analysis, podjetja Bundesverein Digitale Wirtschaft. Od skupno 44 rešitev različnih svetovnih proizvajalcev, ki so bile vključene v analizo, je Logina Kiosk Software dosegel odlično četrto mesto. Najbolj razširjena aplikacija izdelana in predvajana s pomočjo Logina Kiosk Software, je aplikacija na zdravstvenih terminalih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, s katero so seznanjeni vsi uporabniki storitev zdravstvenega varstva v Sloveniji.

Priznanje Bundesverein Digitale Wirtschaft, institucije, ki nudi svetovanje ter povezovanje znanja in storitve stroke, je namenjeno izboljšanju preglednosti nad ponudbo programske opreme za kioske. Le-ta se od običajnih programskih rešitev za osebne računalnike razlikuje predvsem po zahtevi za omejevanje dostopov do določenih vsebin, visoki stopnji varnosti, obsežnemu sistemu upravljanja z napravo ter potrebi po dolgotrajnem samostojnem delovanju brez poseganja administratorja.

Ocenjevane rešitve, med katerimi je bila iz novih članic EU ocenjevana le Slovenska rešitev, so morale zadostiti naslednjim pogojem: Kiosk Browser Product, stalnost razvoja in spremljanja trga, podpora za angleški jezik ter lasten razvoj.
Poleg tega, so bili pri ocenjevanju uporabljeni naslednji kriteriji: ponujena funkcionalnost, cena, razširjenost ter podpora uporabnikom.
Četrto mesto Logina Kiosk Software v mednarodni konkurenci, postavlja podjetje Logina ob bok velikim mednarodnim proizvajalcem. Prav tako, postavlja izziv novi generaciji programske opreme, ki bo prišla na trg konec pomladi 2005.


Prijavi napako v članku