Računalništvo, telefonija
01.11.2015 10:47
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LinkedIn mesto duhov?

Na spletnem portalu LinkedIn mrgoli uporabnikov z izjemno šibkimi gesli!
Na spletnem portalu LinkedIn mrgoli uporabnikov z izjemno šibkimi gesli!

V primerjavi s kopico družbenih omrežij, o katerih se dnevno veliko govori in piše (Facebook, Instagram in Twitter), se družbenega omrežja, namenjenega poslovnemu mreženju, usposabljanju in iskanju boljših zaposlitev, ne omenja tako pogosto. Mogoče karierni nasveti in možnosti zaposlitve niso tako zanimivi kot fotografije zadnjega obroka katerega izmed vaših prijateljev, vendar je njihov vpliv na življenje mnogo večji. Posameznikov, ki to spoznavajo, je vedno več, saj so iz LinkedIna sporočili, da njihovo družbeno omrežje vsebuje že več kot 400 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Čeprav poslovno družbeno omrežje LinkedIn vsebuje že več kot 400 milijonov uporabnikov po vsem svetu, je njihova aktivnost iz dneva v dan bolj porazna. Trenutno naj bi ga namreč aktivno na mesečni ravni uporabljalo le 100 milijonov ljudi, kar je malo v primerjavi z drugimi družbenimi omrežji. Družbeno omrežje Twitter namreč aktivno uporablja 320 milijonov uporabnikov, najbolj priljubljeno družbeno omrežje na modrem planetu pa kar 1,49 milijarde uporabnikov.

Na srečo poslovno družbeno omrežje Linkedin ne bo propadlo, saj ga rešujejo uporabniki, ki plačujejo mesečno naročnino in imajo uspešen poslovni model. Poslovno družbeno omrežje je namreč na račun mesečnih naročnin zaslužilo preračunanih 125 milijonov evrov, skupni prihodki pa so znašali preračunanih 710 milijonov evrov oziroma so bili precej višji od pričakovanj analitikov in investitorjev.


Prijavi napako v članku