Računalništvo, telefonija
27.04.2019 11:06
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompakten in zmogljiv prenosnik za zahtevnejše uporabnike

Kompaktni prenosnik GPD Pocket 2 Max bo zlahka kos tudi nezahtevnejšim opravilom.
Kompaktni prenosnik GPD Pocket 2 Max bo zlahka kos tudi nezahtevnejšim opravilom.

Kitajsko podjetje GPD verjetno ni treba posebej predstavljati, saj je zelo dobro poznano predvsem po svojih nadvse kompaktnih prenosnih računalnikih, ki jih lahko zaradi omejenih dimenzij uporabljamo praktično povsod. Njihov najnovejši izdelek s prodajno oznako Pocket 2 Max prav tako ne bo nobena izjema, saj meri zgolj 206 x 148 x 5,5 do 18 milimetrov in tehta le 680 gramov. Ohišje računalnika je izdelano iz magnezija, kar pomeni, da je tudi relativno odporno na padce in udarce, kar je pri kompaktnih prenosnih računalnikih zelo zaželena lastnost.

Prenosni računalnik GPD Pocket 2 Max bo kljub kompaktnim dimenzijam kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilo. Inženirji so ga namreč opremili s 22,6-centimetrskim oziroma 8,9-palčnim zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.600 slikovnih točk, dovolj računske in grafične moči pa mu bo zagotavljal procesor Intel Core m3-8100Y z vgrajeno grafično kartico Intel UHD 615. Ker slednji temelji na osnovi grafičnih sredic Amber Lake to pomeni, da bo pri delovanju porabil malo električne energije, kar po posledično pomenilo zelo dolgo avtonomijo delovanja brez polnjenja.

Kompaktni prenosnik GPD Pocket 2 Max bo na voljo v dveh različicah, pri čemer bo šibkejša opremljena z osmimi gigabajti, zmogljivejša pa s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika. V novost bo vgrajena baterija zmogljivosti 9.200 miliamper ur, za opravljanje videokonferenc pa je na voljo spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Tukaj bomo našli še aktivni hladilni sistem, video priključek HDMI in podporo za dvopasovno brezžično omrežje Wi-Fi (802.11ac).

Zanimiv prenosni računalnik GPD Pocket 2 Max bo na prodaj v drugem ali najkasneje tretjem četrtletju letošnjega leta. Čeprav maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita verjamemo, da ta ne bo pretirano visoka.


Prijavi napako v članku