Računalništvo, telefonija
10.01.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

Prihajata Chipolo GO in Chipolo DOT

Letošnji sejem zabavne elektronike še kar preseneča. Tudi domačih podjetji nikakor ne manjka. Med vsemi je tam tudi podjetje Chipolo z zelo inovativnim novim sledilnikom predmetov.
Tudi Chipolo na CES 2019
Tudi Chipolo na CES 2019

Chipolo je najavil prihod kar dveh izdelkov in sicer Chipolo GO in Chipolo DOT.

Chipolo GO bo opremljen z GPS anteno, Wi-Fijem ter zmožnostjo povezave na LTE omrežje. Zaradi teh dodatnih komponent bo uporabnik lahko sledil svojim predmetom praktično kjerkoli, kjer je na voljo mobilni signal, ne da bi moral pri tem paziti, da je Chipolo GO oddaljen zgolj nekaj metrov (kar je domet bluetooth povezave).

Chipolo GO

Vsekakor pa bo Chipolo GO vseeno opremljen z Bluetooth anteno. Baterija naj bi zdržala okrog 6 mesecev normalne uporabe.

Ker pri sledilnikih, ki uporabljajo mobilna omrežja, nastanejo tudi stroški, ki so sicer minimalni, podjetje za zdaj ni najavilo nobenega cenika, koliko bo stalo sledenje, za katero bo potrebno LTE omrežje.

Chipolo DOT

Prihaja pa tudi Chipolo DOT, naslednik klasičnega Chipola. Ta bo okrogle oblike z vgrajeno bluetooth anteno in baterijo, ki naj bi zdržala kar 3 leta normalne uporabe. Prav tako bo imel izboljšan zvočnik za iskanje predmetov, saj bo ta kar 2x močnejši in bo oddajal zvok s kar 100 dB.

Oba sprejemnika bo seveda mogoče uporabljati preko obsotječe aplikacije – seveda lahko pričakujemo njeno posodobitev, da bo prilagojena za nova sledilnika.

Tu lahko naročite svoj Chipolo z 20 % popustom -> http://bit.ly/Chipolo-RN


Prijavi napako v članku