Življenjski slog
18.11.2021 11:45

Deli z drugimi:

Share

Kinetic Reactor: slovenska inovacija svetovnega merila

Vsa pitna voda ni enako kakovostna, vsak pa zase želi najboljše. Kakovostno pitno vodo lahko zagotovite tudi v vašem domu - s slovensko inovacijo svetovnega merila.

Nova tehnologija čiščenja vode ne deluje kot filtrirni ali absorpcijski sistem, zato vam enkrat na mesec ali enkrat na tri mesece ne bo več potrebno menjati vložkov. Po enem letu ga enostavno zamenjate z novim nastavkom. Pri tem je potrebno poudariti, da tehnologija, o kateri pišemo, v vodi ne ustvarja tretjih škodljivih produktov. 

Pa poglejmo bolj natančno. Kinetična tehnologija je dosežek slovenskega znanja v svetovnem merilu. Obdelave vode, ki poleg H2O vsebuje še veliko drugih, tudi neželenih snovi in organizmov, so se v družbi J in P d.o.o. lotili drugače, a na znanstveno podprt način. Učinkovitost delovanja je bila dokazana v profesionalni rabi priprave vod.

In kaj vse zmore kinetična tehnologija?

Kinetična tehnologija zmore omejevanje nalaganja vodnega kamna, nevtralizacijo organskih in anorganskih primesi v vodi, povečamo učinkovitost dezinfekcije vode in posledično zmanjšamo število bakterij v vodi, in to z uporabo vodnega toka samega in brez kemikalij. Tehnologija temelji na uporabi fenomenov hidrodinamične kavitacije, novo izumljenega postopka aeracije vode in uporabi mehanskih sil za obdelavo vode v podtlačnem okolju. V taki obliki obdelave je voda veliko bolj dostopna za obdelavo na mikroravni. Še več, tehnologijo je družbi uspelo zapakirati v velikost mrežice oziroma aeratorja za pipo, ki opravlja tudi funkcijo varčevanja z vodo. Uporabniki pa želijo več, zato so pred kratkim na trg poslali novost – prho za tuširanje.

Novost – prha za tuširanje

Svoje postopke in dosežke je Kinetic Team verificiral v institucijah in laboratorijih po vsem svetu. Največji dosežek verifikacije so povratne informacije uporabnikov, ki so tudi izrazili veliko željo po napredku vzdrževanja osebne nege pri tuširanju. Uporabniki si želijo dobrotvornega učinka kinetične vode na koži celega telesa, ne samo na obrazu in rokah.  Kinetic Team je prho za tuširanje razvijal dve leti, po testnem obdobju s skupino uporabnikov v Sloveniji in tujini pa je zdaj že na trgu. Po besedah direktorja razvoja, Dragana Jeremića, so za izdelek, že preden se je zares »rodil«, prejeli zelo veliko naročil.

5 let se aktivno ukvarjajo z obdelavo vode

Kinetic team je skupina ljudi, ki že 5 let aktivno deluje na razvoju nove tehnologije izboljšanja obdelave vode. Sicer pa podjetje na področju pitne vode deluje že 27 let. Svoj dosežek so poimenovali KINETIC REACTOR in ga kot takega tudi patentirali. Najbolj znan produkt kinetične tehnologije je v prodaji že dve leti – to je že omenjeni nastavek za pipe kinetic reactor-tap.

Prisoten je že v 15 državah na 250 milijonskem trgu. Prisotni so tudi na profesionalnih točkah obdelave vode, kot so npr. industrija, vodna gospodarstva, javni objekti itd.

Več informacij najdete na www.kinetic-reactor.com/sl (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
kinetic reactor

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92