Računalništvo, telefonija
04.07.2016 10:53
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IT strokovnjaki so odločili. Najbolj varno mobilno platformo za uporabo v poslovne namene ponujajo pri Applu. Podpora raste Samsungu

Ste varni pred hekerji? Preverite 15. oktobra na brezplačni poslovni konferenci INFOSEK EXPO
Ste varni pred hekerji? Preverite 15. oktobra na brezplačni poslovni konferenci INFOSEK EXPO

Podjetje Tech Pro Research je izdalo novo poročilo o stanju varnosti uporabe pametnih naprav v podjetjih in ostalih pomembnejših organizacijah. Pri tem se je obrnilo na IT oddelke oziroma IT strokovnjake, katerih vsakdanja naloga je upravljanje pametnih naprav in skrb za ustrezno zagotavljanje varnosti. Raziskava pri tem pokriva praktično vse pomembnejše igralce na trgu tako da ponuja dober pregled nad tem kaj o varnosti in posamezni platformi menijo tisti, ki se na to tudi spoznajo.

Nepresenetljivo je na prvem mestu, in s tem največjo mero zaupanja, pristalo podjetje Apple. Kar 51 odstotkov vseh anketiranih je varnost applovih pametnih telefonov iPhone ocenila z zelo dobro in odlično. Na drugem mestu so se znašli telefoni podjetja BlackBerry, kjer je odlično ali zelo dobro oceno podalo 39 odstotkov vseh uporabnikov. Na tretjem mestu se nahaja podjetje Microsoft z 31 odstotkov. Zanimivo, da je Microsoft tako visoko na lestvici glede na to, da prodaja Windows pametnih telefonov ni uspešna. Pravo presenečenje pa se nahaja na četrtem mestu, ki so ga zasedli pri Samsungu. Kar 30 odstotkov vseh IT strokovnjakov je samsungove pametne telefone ocenilo kot zelo dobro ali odlično. Samsung se s tem počasi a uspešno pozicionira kot resen igralec na trgu pametnih naprav za poslovno uporabo.

Na področju tablic je slika podobna s to razliko, da se na drugem mestu nahaja podjetje Microsoft. Ponudba tablic Surface in hibridnih računalnikov na platformi Windows 10 se podjetju očitno splača saj je to tudi glavni razlog zakaj ima Microsoft tako visoko zavedanje pri IT strokovnjakih. Pri Samsungu so se uvrstili na tretje mesto kar je odlična pozicija sploh, ker razvoj tablic na platformi Android v tem trenutku ni prioriteta pri nobenem proizvajalci.

Pri Tech Pro Research poudarjajo hitro rast priljubljenosti Samsunga. Po njihovem mnenju je to dokaz, da so IT oddelki in posledično podjetja, pripravljena na sprejemanje kompromisov. Nakup cenejših samsungovih pametnih telefonov in tablic z malo slabšo zaščito na eni strani in nakup dražjih applovih pametnih naprav z večjo zaščito na drugi.


Prijavi napako v članku