Računalništvo, telefonija
23.03.2020 08:40

Deli z drugimi:

Share

Hud udarec za proizvajalce pametnih mobilnih telefonov!

Koronavirus je glavni krivec za precej zmanjšano povpraševanje po pametnih mobilnih telefonov.
Koronavirus je glavni krivec za precej zmanjšano povpraševanje po pametnih mobilnih telefonov.

Letošnji februar je bil za proizvajalce pametnih mobilnih telefonov še posebno težak, saj se je njihova prodaja na svetovni ravni zmanjšala kar za 38 odstotkov. To je razkrila nedavna raziskava, ki so jo opravili zanesenjaki analitskega podjetja Strategy Analytics. Februarja leta 2019 je bilo namreč skupno prodanih skupno 99,2 milijona pametnih mobilnih telefonov, v letošnjem februarju pa zgolj 61,8 milijonov naprav, kar je v slabo voljo spravilo številne proizvajalce širom sveta.

Strokovnjaki so prepričani, da je padec prodaje pametnih mobilnih telefonov močno povezan z novim koronavirusom, saj je bilo povpraševanje zaradi izpada dohodka in karantene precej manjše. Napovedi za mesec marec prav tako niso spodbudne. Razlog za to gre iskati v številnih tovarnah in trgovinah, ki so bile primorane zapreti ter težavah, ki jih novi koronavirus povzroča tako v evropskem prostoru (predvsem v Italiji), kot v Severni Ameriki in drugih državah širom sveta.

Pri tem seveda ne smemo pozabiti na to, da se je prodaja pametnih mobilnih telefonov v fizičnih prodajalnah praktično ustavila, prodaja preko spleta pa še ni povsem oživela. Zaradi tega so številni poznavalci prepričani, da bodo prodajalci za pospešitev prodaje pametnih mobilnih telefonov primorani v precejšnje znižanje njihovih maloprodajnih cen. To pa seveda brez pomoči proizvajalcev nepogrešljivih naprav seveda ne bo povsem mogoče, vsaj ne brez izgub na stani prodajalcev.


Prijavi napako v članku