Strojna oprema
02.02.2007 07:15
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GARMIN obogatil nüvi cestarje


Nüvi 670.

Garmin je na trg poslal dve novi napravi in s tem obogatil inovativno produktno linijo nüvi cestnih GPS naprav. Nüvi 670 ponuja poleg vseh funkcij in možnosti, ki so serijo nüvi naredile tako uspešno, tudi vgrajen FM-oddajnik, ki omogoča uporabniku poslušanje govornih navigacijskih napotkov, mp3-datotek in telefonskih pogovorov preko avtoradijskega sprejemnika. Skupaj z novim nüvi 370 ima prednaloženo podrobno cestno karto, ki pokriva preko 30 držav v Evropi.

Nüvi 370 odlikuje standardni zaslon z diagonalo 8,9 cm, medtem ko ima nüvi 670 izjemno svetel zaslon z diagonalo 11 cm. S spremembo zakona glede uporabe FM-oddajnikov leta 2006 v Angliji je Garmin sedaj integriral to rešitev v visokokakovostno satelitsko navigacijsko napravo nüvi 670. Uporabniku omogoča popoln izkoristek vgrajenega avtoradijskega sprejemnika s poslušanjem govornih navigacijskih napotkov, sprejemanjem prostoročnih telefonskih klicev preko povezave Bluetooth in tudi poslušanje več kot 200 mp3-datotek na prostem 1,25-GB pomnilniku. To pomeni, da ni potrebe po nošenju telefonske slušalke med telefonskim pogovorom ali sprejemanjem telefonskega klica. Obe novi napravi nüvi podpirata SD pomnilniške kartice, ki omogočajo še več naloženih mp3-datotek ali cestnih kartografij.


Nüvi 370.

Oba od omenjenih transatlantskih nüvijev imata vgrajen sprejemnik prometnih informacij (TMC), ki obvešča voznike o prometnih zastojih, nesrečah ali obvozih zaradi del na cesti. Nüvi bo avtomatično ponudil alternativne potovalne poti.

Skozi enostavni uporabniški vmesnik nüvi lahko uporabniki iščejo milijone interesnih točk, kot so restavracije, nastanitve, bencinske črpalke, bolnišnice in veliko več. Nüvi uporabniki lahko prav tako kreirajo lastne interesne točke, kot so lokacije najljubših trgovin, krajev za piknik ali karkolii drugega, kar jim ugaja. Z enostavnim dotikom na “Pojdi” je uporabnik usmerjen na želeno lokacijo. Nüvi 370 in nüvi 670 sta že dobavljiiva.


Prijavi napako v članku