Računalništvo, telefonija
16.08.2005 10:38
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družba Mobitel zagotovila pokritost celotne avtoceste v Sloveniji

Družba Mobitel je zagotovila kakovostni signal na celotni trasi avtoceste med Mariborom in Koprom, vključno s predoroma Trojane in Podmilj.

Z zaključkom gradnje trojanskega predora, ki je najdaljši dvocevni predor v Sloveniji, se je zaključila tudi zahtevna gradnja tega odseka slovenskega cestnega križa, družba Mobitel pa je svojim in gostujočim uporabnikom zagotovila neprekinjen kakovostni signal in možnost uporabe mobilnih storitev na trasi nove avtoceste, vključno s predoroma Trojane in Podmilj.

Pripravljeno je tudi vse potrebno za vključitev sprejemno-oddajnih postaj za UMTS, ki bodo delovale takoj po zaključku gradnje celotne verige Mobitelovih sprejemno-oddajnih postaj UMTS ob avtocesti od Ljubljane do Maribora. Družba Mobitel je zaključila tudi s pokrivanjem predorov na primorski trasi. Tako je sedaj Mobitelovim uporabnikom ter vse tujcem, ki v Sloveniji uporabljajo Mobitelova omrežja omogočena nemotena uporaba mobilnih telekomunikacijskih storitev, brez prekinitev, na celotni trasi avtocestnega križa med Mariborom in Koprom, vključno z vsemi predori na tej trasi, tudi daljšimi, kot so Dekani, Kastelec, Podmilj, Trojane, Jasovnik, Pletovarje in Golo rebro.

Družba Mobitel zagotavlja odlično pokritost s signalom Mobitel GSM/UMTS. S signalom GSM namreč pokriva že 99,1 odstotkov prebivalstva, s signalom UMTS pa 66,1 odstotkov.


Prijavi napako v članku