Računalništvo, telefonija
22.03.2013 05:23
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Do konca leta LTE za Mobitelove naročnike brezplačen!

Družba Mobitel je svojim naročnikom v brezplačno uporabo ponudila mobilno omrežje 4G/LTE, ki v praksi zagotavlja hitrosti prenosa podatkov od 20 pa vse do 40 megabitov na sekundo. Storitev bo brezplačno na voljo do konca letošnjega leta in jo je že mogoče koristiti v 27 večjih slovenskih krajih.
Mobitel naj bi takoj po postavitvi omrežja 4G/LTE ponudil v prodajo še mobilnike, združljive z njim.
Mobitel naj bi takoj po postavitvi omrežja 4G/LTE ponudil v prodajo še mobilnike, združljive z njim.

Telekom Slovenije je konec lanskega leta zagotovil, da bodo uporabniki njegovih storitev lahko kmalu koristili vse prednosti mobilnega omrežja 4G/LTE, ki zagotavlja hitrosti prenosa podatkov do 100 megabitov na sekundo. Vodilni slovenski ponudnik telekomunikacijskih storitev je dano obljubo tudi izpolnil, saj imajo sedaj vsi naročniki hčerinske družbe Mobitel možnost, da se priklopijo na omrežje mobilne telefonije četrte generacije, ki temelji na tehnologiji LTE. Za to seveda potrebujejo ustrezen pametni mobilni telefon, na terenu pa bodo lahko prenašali spletne vsebine s hitrostjo od 20 pa vse do 40 megabitov na sekundo.

Družba Mobitel z mobilnim omrežjem 4G/LTE trenutno pokriva 27 večjih slovenskih krajev (Ajdovščina, Brežice, Celje, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Nadgorica, Nova Gorica, Novo mesto, Polzela, Portorož, Postojna, Ptuj, Šempeter, Šentjur pri Celju, Solkan, Šoštanj, Trbovlje, Velenje in Vrhnika), proti koncu leta pa naj bi s postavitvijo 250 baznih postaj dosegla do 40-odstotno pokritost prebivalstva. Ker je ponudba mobilnikov s povezavo 4G/LTE na slovenskem trgu vsaj zaenkrat zelo slaba, bo do konca leta na hitro mobilno omrežje priključenih le okoli 10 tisoč uporabnikov.

Naročniki družbe Mobitel se lahko na hitro mobilno omrežje 4G/LTE povežejo povsem brez skrbi, saj bo njegova uporaba do konca leta v celoti brezplačna. V letu 2014 pa bo za njegovo uporabo mesečno potrebno plačati nadomestilo v višini šest evrov. Družba Mobitel bo do konca leta seveda pripravila posebne pakete in ponudila v prodajo pametne mobilne telefone, ki bodo zmožni koristiti vse prednosti omrežja 4G/LTE.


Prijavi napako v članku