Računalništvo, telefonija
28.11.2006 13:26
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CA in nogometni klub Arsenal

Podjetje CA je sporočilo, da je nogometni klub Arsenal kupil in začel implementirati CA-jevo programsko opremo za upravljanje infrastrukture IT. Ob prehodu na stadion Emirates Stadium in težnjah po preoblikovanju poslovnega delovanja kluba želijo namreč zagotoviti podporo svoje infrastrukture IT.

V osrčju novega stadiona s 60.000 sedeži, ki so ga odprli julija 2006, je zbirka novih sistemov druženja, zabave in prodaje kart, ki nadzirajo vse dogajanje na stadionu: od vhodnih pregrad do video ponovitev v častni loži. Ti novi sistemi so bolj zahtevni in visoko razviti kot kar koli, kar so uporabljali na stadionu Highbury; prav zaradi tega jih je treba upravljati proaktivno, preden lahko kakšna napaka vpliva na dobavo storitev, ki jih zagotavljajo. Nogometni klub Arsenal je na primer v Highburyju uporabljal 20 strežnikov, na novem stadionu pa jih je 60 in 500 omrežnih naprav EPOS v primerjavi s 25 v Highburyju. Zmogljivost in zanesljivost teh sistemov je ključnega pomena za Arsenalovo komercialno poslovanje.

“Nikakor si ne moremo privoščiti, da na dan tekme ne bi vnaprej vedeli ali vsaj izjemno hitro ugotovili, da imamo napako v delovanju serije vhodnih pregrad” pojasnjuje Farmer. “Programska oprema za upravljanje IT podjetja CA nam omogoča, da identificiramo težave še preden utegnejo vplivati na nedelovanje storitve, če pa že pride do izpada, da težavo odpravimo v najhitrejšem možnem času oziroma preklopimo na rezervni sistem.”

Izdelki, ki jih je kupil nogometni klub Arsenal so: Unicenter® Network and Systems Management, Unicenter® Service Level Management in Unicenter® Management Portal. S to programsko opremo bo Arsenal lahko spremljal in analiziral delovanje IT ter zbiral več informacij o upravljanju svoje infrastrukture IT. Naj omenimo, da nogometni klub že uporablja nekaj CA-jevih izdelkov, s katerimi želi izboljšati zanesljivost in dostopnost svoje infrastrukture ter pomembnih podatkov. Želi tudi, da bi bila varnost zagotovljena vsem uporabnikom njihovega sistema, ki jih je več kot 200. Ti izdelki so Unicenter® Asset Management in CA Message Manager za upravljanje e-pošte.

Še bolj pomembno pa je, da ta tehnologija omogoča nogometnemu klubu, da IT v vseh pogledih deluje v skladu s poslovnimi cilji Arsenala. “Arsenal ima več kot stoletno nogometno tradicijo, ki jo povezuje z modernimi prizadevanji, da bi postal tudi finančno podjetje,” je povedal Adrian Ford, komercialni direktor nogometnega kluba Arsenal. “Nogomet je sicer res predvsem dogajanje na igrišču, toda moderen nogometni ekosistem zahteva tudi komercialni uspeh, ki omogoča vlaganja za ohranjanje športnih dosežkov. Za komercialni uspeh pa moramo imeti infrastrukturo, ki bo podpirala naše želje in vključujejo tudi informacijsko tehnologijo.”

“IT je lahko ključni dejavnik v modernizaciji in preoblikovanju nogometnega kluba,” je izjavil Farmer. “Prav zaradi tega pa mora biti IT v skladu s poslovnimi cilji.” (Paul Farmer; Chief Information Officer pri Arsenalu.)

“CA že dolgo sodeluje z nogometnim klubom Arsenal. Naše rešitve so zelo pomembne pri poslovnem preoblikovanju kluba, saj mu omogočajo nadzor nad celo vrsto objektov in modernih naprav, ki so vse odvisne od te tehnologije. Poleg tega je Arsenal dober primer uvajanja najboljše prakse, kjer je informacijska tehnologija povsem usklajena s cilji poslovanja. Tako je povedal Mark Bridger, direktor CA-ja za Veliko Britanijo in Irsko.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več