Računalništvo, telefonija
04.08.2011 14:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple dosegel prepoved prodaje Samsungove tablice Galaxy Tab

Avstralski sodni mlini so odločili v prid Applu.
Avstralski sodni mlini so odločili v prid Applu.

Apple je pred kratkim na kalifornijsko sodišče vložil zahtevo za izdajo začasne odredbe o prepovedi uvoza vseh »spornih« Samsungovih izdelkov na ozemlje Združenih držav Amerike. Tu najdemo tako tablični računalnik Galaxy Tab 10.1 kot pametne mobilne telefone Infuse 4G, Galaxy S 4G in Droid Charge. Samsung naj bi številne Applove patente kršil tako pri oblikovanju naprav kot pri prikazu vsebin na zaslonu.

Medtem ko kalifornijsko sodišče še ni razsodilo o upravičenosti Applovih zahtev, je avstralsko sodišče podjetju iz Cupertina ugodilo v celoti. To pomeni, da Samsung v Avstraliji ne sme tržiti tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1 s prednameščenim sistemom Android Honeycomb. Avstralsko sodišče je prepričano, da je računalniški gigant s pripravo tablice kršil deset patentov podjetja iz Cupertina. To vključuje tako funkcionalnost za odklepanje zaslona kot vizualni učinek “odbijanja od roba”.

Ker Samsung zaradi sodne prepovedi v Avstraliji ne sme tržiti ameriške različice tabličnega računalnika Galaxy Tab 10.1, bo za deželo kengurujev pripravil posebno različico priljubljene tablice. Ta ne bo vsebovala nobenega spornega patenta. Kljub temu, da bo Samsung spoštoval odločitev avstralskega sodišča, ta seveda še ni vrgel puške v koruzo. Računalniški gigant bo pri ameriški Komisiji za mednarodno trgovino (ITC) »vztrajal«, da se Applu zaradi kršitev petih patentov prepove uvoz in prodajo mobilnikov iPhone, tablic iPad in predvajalnikov iPod.


Prijavi napako v članku