Računalništvo, telefonija
12.04.2016 13:40

Deli z drugimi:

Share

Android v vlogi osebnega računalnika!

Remix OS 2.0 spremeni tablični računalnik Nexus v pravi osebni računalnik!
Remix OS 2.0 spremeni tablični računalnik Nexus v pravi osebni računalnik!

Operacijski sistem Android velja za odprtokodnega, kar pomeni, da lahko podjetja in posamezniki spreminjajo posamezne komponente in ga priredijo lastnim potrebam. To so storili tudi zanesenjaki mladega podjetja Jide Technology, ki so pripravili že drugo različico njihovega operacijskega sistema Remix OS 2.0. Novost je namenjena tabličnima računalnikoma Nexus 9 in Nexus 10 ter poskrbi, da lahko tablični računalnik uporabljamo skoraj na enak način kot osebni računalnik.

Mobilni operacijski sistem Remix OS 2.0 za tablična računalnika Nexus 9 in Nexus 10 omogoča večanje in manjšanje oken programske opreme in prikaz sporočil v posebnem oknu ter prinaša možnost enostavnega uporabljanja datotek preko praktičnega vmesnika. Poleg tega v polni meri podpira zunanje periferne enote, kar še dodatno pohitri delo s tabličnim računalnikom. Operacijski sistem Remix OS 2.0 je žal namenjen le naprednejšim uporabnikom, saj je za njegovo namestitev na tablična računalnika Nexus 9 in Nexus 10 potrebno kar precej znanja.

Novi mobilni operacijski sistem Remix OS 2.0 za tablična računalnika Nexus 9 in Nexus 10 je na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/Remix-OS-2-Android. To so na voljo tudi natančna navodila za namestitev, vključno s praktičnimi nasveti.


Prijavi napako v članku