Računalništvo, telefonija
25.08.2019 11:50

Deli z drugimi:

Share

Android 10 za bogato paleto telefonov Nokia! Je med njimi tudi vaš?

Android 10 bo do konca drugega četrtletja leta 2020 prejela bogata paleta pametnih mobilnih telefonov Nokia.
Android 10 bo do konca drugega četrtletja leta 2020 prejela bogata paleta pametnih mobilnih telefonov Nokia.

Podjetje Google je nedavno uradno predstavilo mobilni operacijski sistem Android 10, ki bo kmalu nared za končne uporabnike. Novost bo sprva seveda na voljo le za novejše Googlove mobilne naprave Pixel. Nekoliko kasneje pa ga bodo prejeli tudi uporabniki drugih novejših mobilnih naprav Android, vključno s pametnimi mobilnimi telefoni Nokia.

Najnovejši mobilni operacijski sistem Android 10 bodo najprej prejeli pametni mobilni telefoni Nokia 7.1, Nokia 8.1 in Nokia 9 PureView, in sicer še pred koncem letošnjega leta. Takoj za tem oziroma na začetku naslednjega leta bo novi Android na voljo še za lastnike pametnih mobilnih telefonov Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus in Nokia 7 Plus. V prvi četrtini naslednjega leta pa bo mobilni operacijski sistem Android 10 na voljo še za modele Nokia 2.2, Nokia 3.1 Plus , Nokia 3.2, Nokia 4.2, Nokia 1 Plus , Nokia 5.1 Plus in Nokia 8 Sirocco.

Posodobitev na novi mobilni operacijski sistem Android 10 bo na voljo tudi za modele Nokia 1 , Nokia 2.1 , Nokia 3.1 in Nokia 5.1. Uporabniki teh telefonov lahko posodobitev pričakujejo v drugi četrtini naslednjega leta. Novi Android bo vsem uporabnikom širom sveta pričakovano na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), o razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava seveda »obvestila« sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah mobilnega operacijskega sistema Android.


Prijavi napako v članku