Računalništvo, telefonija
16.01.2019 09:26

Deli z drugimi:

Share

Ali Amazon vstopa na trg oblačnih mobilnih iger?

Oblačne igre podjetja Amazon bodo namenjene uporabnikom manj zmogljivih mobilnih naprav.
Oblačne igre podjetja Amazon bodo namenjene uporabnikom manj zmogljivih mobilnih naprav.

Ker mobilne igre prinašajo kar lepe zaslužke, so številni poznavalci prepričani, da se bodo za kakovostne igre kmalu zagotovo odločili vsi večji proizvajalci iger, ki trenutno prihodek ustvarjajo večinoma z igrami za igralne konzole in računalnike. Poleg tega najdemo tudi podjetja, ki z mobilnimi igrami še nimajo veliko izkušenj, med njimi pa velja izpostaviti predvsem podjetje Amazon. To naj bi že čez leto dni pripravilo posebno oblačno platformo, ki bo namenjena igranju računalniških iger na mobilnih napravah.

Amazon naj bi z lastno igričarsko oblačno platformo ciljal na tiste uporabnike, ki ne razpolagajo z zmogljivimi pametnimi mobilnimi telefoni. Preračunavanje v povezavi z mobilno igro se bo namreč odvijalo na strežnikih podjetja Amazon, uporabnik pa bo bolj kot ne potreboval zgolj hitro povezavo v svetovni splet. Tovrstne igre bodo seveda dostopne tudi uporabnikom tabličnih računalnikov in celo pametnih televizorjev.

Podjetje Amazon v okviru oblačne platforme za mobilne igre ne bo ponujal lastnih mobilnih iger, ampak bo ponujal vsebine drugih programskih hiš, s katerimi bo imel sklenjeno posebno pogodbo o sodelovanju. Poskusna različica namenske oblačne platforme za mobilne igre podjetja Amazon bi lahko zaživela že letos, končnim uporabnikom pa bo ta na boljo šele v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku