Telefonija
20.08.2024 06:22

Deli z drugimi:

Share

Kdaj lahko pričakujemo novi Android 15?

Skupaj z novimi telefoni podjetje Google ni predstavil končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 15. Ta bo na voljo šele septembra.

Nedavno smo poročali, da je Google v okviru namenske konference predstavil svojo novo družino pametnih mobilnih telefonov Pixel 9. Ta sicer vključuje tri klasične telefone in en zložljiv model. Redno družino sestavljajo osnovni Pixel 9 s 6,3-palčnim (16-centimetrskim) zaslonom, Pixel 9 Pro XL s 6,8-palčnim (17,27-centimetrskim) zaslonom in nova, manjša opcija Pixel 9 Pro, ki meri 6,3 palca (16 centimetrov). Trio naprav je opremljen s preoblikovanim ohišjem kamere ovalne oblike, Googlovim posodobljenim čipom G4 Tensor, boljšo življenjsko dobo baterije in novo satelitsko funkcijo SOS.

Skupaj z novimi telefoni pa podjetje Google na presenečenje mnogih ni predstavil končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 15. Novost je namreč še vedno v četrti poskusni fazi, kar pomeni, da še ni nared za splošno uporabo. To pa se bo po mnenju poznavalcev lahko spremilo kmalu. Kočno različico operacijskega sistema Android 15 lahko namreč pričakujemo že v začetku meseca septembra. Novost bo sprva seveda na voljo le za telefone podjetja Google. Nekoliko kasneje pa bodo prednosti novega Androida 15 lahko koristili tudi uporabniki drugih proizvajalcev telefonov.

Novosti mobilnega operacijskega sistema Android 15 očem niso takoj vidne. To seveda ne pomeni, da niso bile vgrajene ali da niso pomembne. Med vsemi pa najbolj izstopa funkcije HDR/SDR, Ta dejansko poskrbi, da uporabnik lahko spreminja svetilnost obvestil neodvisno od svetilnosti zaslona. Poleg tega lahko hitra sporočilna okna sprožijo vibracijo. Tu bo zagotovljena tudi podpora za satelitske povezave. Tu gre za napreden grafični vmesnik, ki uporabnikom omogoča enostavnejšo povezavo s satelitsko navigacijo, ko mobilno omrežja in dostop do svetovnega spleta nista mogoča. Za to bo seveda potreba razpolagati s pametnim mobilnim telefonom, ki ima zagotovljeno podporo za satelitske povezave.

Android 15 bo seveda prinesel še vrsto drugih novitet. Med njimi najdemo možnost prikazovanja aplikacij na manjših zaslonih prepogljivih telefonov ter možnost upravljanja z naprednimi možnostmi pri prikazovanju videoposnetkov. Med drugim pa je bila dodana tudi možnost deljenja zvočnih posnetkov. Več o novosti bo seveda znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,