Digitalizacija
Poslovne rešitve
Mrežna oprema
05.08.2022 10:14
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iskratel oskrbuje Zzoommovo ambiciozno širitev FTTH v Združenem kraljestvu

Zzoomm, hitro rastoči optični operater v Združenem kraljestvu, je predstavil Iskratel, vodilnega evropskega ponudnika širokopasovnih rešitev, kot svojega najnovejšega tehnološkega partnerja pri zagotavljanju najsodobnejšega in najbolj zanesljivega optičnega širokopasovnega omrežja milijonom prebivalcev Združenega kraljestva.
Iskratel Zzoommu med drugim za uporabo večgigabitnih storitev dobavlja tudi napravo Lumia C16. Foto: Iskratel
Iskratel Zzoommu med drugim za uporabo večgigabitnih storitev dobavlja tudi napravo Lumia C16. Foto: Iskratel

Pri pospeševanju uvajanja optike po vsem Združenem kraljestvu si bo ponudnik širokopasovnih internetnih storitev Zzoomm pomagal z Iskratelovo celovito dostopovno rešitvijo XGS-PON. Iskratel Zzoommu dobavlja svoje kompaktne XGS-PON OLT-je Lumia XG8 in Lumia C16 ter uporabniške naprave Innbox X22 za uporabo večgigabitnih storitev. Domačim uporabnikom omogoča Zzoomm hitrosti prenosa do 2 Gb/s (simetrično), poslovnim pa do 10 Gb/s.

Partnerstvo bo še dodatno pospešilo Zzoommove ambiciozne načrte, da do konca leta 2025 poveže milijon uporabnikov v več kot 85 mestih v Združenem kraljestvu.

Rich Shaw, Zzoommov direktor inženiringa, je povedal: »Sklenili smo partnerstvo z Iskratelom, da bi pospešili uvajanje naših storitev, medtem ko naša širitev pridobiva zagon po vsem Združenem kraljestvu. Iskratel prinaša izjemne izkušnje in odlično dopolnjuje naše obstoječe tehnološke partnerje, saj nam zagotavlja kakovostno, zanesljivo in potrebam prilagojeno rešitev v ustreznem obsegu. Veselimo se razvoja partnerstva z Iskratelom pri omogočanju vrhunske uporabniške izkušnje vedno več zadovoljnih strank.”

Z bogatimi izkušnjami pri uvajanju optike na zahtevnih podeželskih območjih lahko Iskratel zadovolji potrebe britanskega trga z razširljivimi XGS-PON/Combo OLT-ji ter vrsto uporabniških naprav. V začetku letošnjega leta je Iskratel odprl lokalno predstavništvo v Združenem kraljestvu in se tako lahko hitro odziva na želje in potrebe britanskih strank.

»Verjamemo, da naše rešitve odlično ustrezajo potrebam operaterjev v Združenem kraljestvu. Vesela sem, ko vidim, da imajo britanski uporabniki že koristi od našega partnerstva in da jih je vedno več,« je povedala Svjetlana Kalaba, direktorica Iskratelove poslovne enote Dostop. »Ponosni smo, da sodelujemo pri Zzoommovi širitvi optike v stotinah krajev po Združenem kraljestvu ter da pomagamo poganjati Zzoommovo rast v prihodnje.«


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Iskratel

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640