Strojna oprema
22.09.2006 06:50

Deli z drugimi:

Share

Najzmogljivejši kompaktni PowerShot

Canon je predstavil težko pričakovanega naslednika priznanega digitalnega fotoaparata PowerShot G6 – model PowerShot G7. Klasično oblikovani G7 odlikujejo napredne zmogljivosti, kot so tipalo z 10 milijoni točk, 6-kratna optična povečava s stabilizatorjem slike in Canonov najnovejši slikovni procesor DIGIC III.

DIGIC III daje fotoaparatu hitro odzivnost z izboljšano kakovostjo slike in vključuje dve novi tehnologiji – zaznavanje obrazov (Face Detection AF/AE) in napredno omejevanje šumov (Noise Reduction), ki omogoča fotografiranje z majhnim šumom tudi pri vrednosti ISO 1.600. 2,5-palčni zaslon visoke ločljivosti ima širok vidni kot in je premazan s protiodbojnim slojem. Za večjo ustvarjalnost je PowerShot G7 opremljen z nastavkom za Canonove bliskavice speedlite, podpira pa tudi nastavke za objektiv.

Značilnosti fotoaparata PowerShot G7 so:
– Ločljivost 10 milijonov točk
– 6-kratna optična povečava s stabilizatorjem slike in dvoslojnim premazom
– DIGIC III in iSAPS z naprednim omejevalnikom šumov in tehnologijo zaznavanja obrazov
– Zaslon LCD visoke ločljivosti s širokim vidnim kotom in protiodbojnim premazom
– Občutljivost ISO 1.600 za fotografiranje pri šibki svetlobi brez bliskavice
– Ergonomska oblika z gumbi za nastavljanje občutljivosti in večfunkcijsko upravljanje
– 25 fotografskih načinov s popolnoma ročno nastavitvijo in dvema uporabniškima načinoma
– Programa za velike povečave Digital Tele-Converter in Safety Zoom
– Združljivost s Canonovimi bliskavicami speedlite in nastavki objektiva

“PowerShot G7 prinaša v serijo G novo raven zmogljivosti in uporabnosti,” je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe. “S predstavitvijo procesorja DIGIC III in novih tehnologij, kakršna je zaznavanje obrazov, Canon prestavlja tehnološke meje kompaktne digitalne fotografije.”

Kakovost posnetkov in optika
PowerShot G7 zadovoljuje zahteve naprednih fotografov po kakovostnih posnetkih in zmogljivi optiki. Tipalo z 10 milijoni točk zajema dovolj majhne podrobnosti, ki zagotavljajo kakovostne fotografije velikega formata ter dopuščajo obrezovanje. Hiter objektiv s svetlobno jakostjo f/2.8 (W) – f/4.8 (T) in 6-kratno optično povečavo (ustreza 35-210 mm) ima vgrajen optični stabilizator slike, ki dopušča fotografiranje z manj svetlobe in pri nižjih hitrostih zaklopa. Objektiv sestavlja 9 elementov v 7 skupinah in vključuje dvostransko asferično lečo, ki preprečuje distorzijo leč. Večplastni premaz leč, prvič na voljo v Canonovi družini kompaktnih fotoaparatov, občutno zmanjša pojav odsevov in onemogoča kromatsko aberacijo.

DIGIC III
Novi slikovni procesor prinaša izboljšano odzivnost in barvno reprodukcijo, poleg tega pa z omejevalnikom šumov omogoča povečanje občutljivosti na vrednost ISO 1.600. Zmogljivosti procesorja dopolnjuje pomnilnik DDR-SDRAM, ki ga uporabljajo tudi profesionalni fotoaparati EOS.

Face Detection AF/AE
Za portretiranje ali fotografiranje skupin je PowerShot G7 opremljen z novo Canonovo tehnologijo zaznavanja obrazov, ki v kompoziciji samodejno zazna do devet obrazov ter temu prilagodi optimalno ostrino in osvetlitev. Če je na posnetku več kot en obraz, zmore tehnologija določiti obraz ali obraze, ki morajo biti izpostavljeni. Sistem deluje z enako hitrostjo kot Canonov 9-točkovni sistem AiAF, ki ga fotoaparat uporabi takoj, ko ne zazna obrazov.

Namenjen zahtevnim fotografom
Izbira 25 fotografskih načinov vključuje popolnoma ročno upravljanje in dva uporabniška načina, ki omogočata prilagajanje posebnim zahtevam fotografa. Fotografske načine dopolnjuje funkcija AEB (stopnjevanje osvetlitve), stopnjevanje ostrine in sivi filter ND s 3-stopenjsko nastavitvijo. Fotografi lahko za večjo ustvarjalnost uporabijo sinhronizacijo bliskavice na zadnjo zaveso, medtem ko intervalno slikanje (do 100 posnetkov v intervalih od 1 do 60 minut) omogoča štiridnevno časovno fotografiranje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več