Računalništvo, telefonija
23.11.2006 11:06

Deli z drugimi:

Share

Zanesljive komunikacije za Jadransko regijo

Podjetje Akton d.o.o. je kot prvi ponudnik komunikacijskih storitev vzpostavilo lastno komunikacijsko omrežje, ki povezuje države Jadranske regije. S tem je Akton postal prvi ponudnik, ki lahko na komunikacijskih poteh med svojimi točkami prisotnosti Ljubljana – Zagreb – Banja Luka – Sarajevo zagotavlja dogovorjeno raven storitev, saj je za to ključna lastna infrastruktura.

Za brezhibno ter nemoteno delovanje mednarodne hrbtenične povezave zmogljivosti 625 Mbps (STM-4) in vseh točk prisotnosti, skrbijo visoko usposobljeni lokalni strokovnjaki. Poleg Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine ima Akton točke prisotnosti še v Srbiji in Makedoniji.

Zmogljivo in zanesljivo mednarodno hrbtenično omrežje omogoča storitve namenjene poslovnim uporabnikom in telekomunikacijskim operaterjem, z zajamčenim SLA (Service Level Agreement). Mednarodni najeti vodi in regionalna navidezna zasebna omrežja IP omogočajo poslovnim uporabnikom vzpostavitev varne, zanesljive in cenovno ugodne komunikacije s podružnicami ali pisarnami v različnih državah regije. Ponudba je posebej zanimiva za vse številčnejša podjetja, ki svoje poslovanje na tem področju geografsko širijo, kot tudi za zahodnoevropske Telekome, ki so največje stranke podjetja Akton že danes.

Telekomunikacijskim operaterjem mednarodno hrbtenično omrežje podjetja Akton omogoča tranzitni IP promet ter cenovno ugodno zaključevanje govornega prometa v vseh državah regije. Mobilnim operaterjem podjetje Akton kot pridružen član združenja mobilnih operaterjev GSM Association omogoča storitev 3GRX (3rd Generation Roaming Exchange) s čimer lahko svojim uporabnikom ponudijo mednarodno gostovanje storitev GPRS ter storitev tretje generacije.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več