Računalništvo, telefonija
12.04.2013 12:14
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za računalniško varnost družine

ESET, vodilni proizvajalec proaktivne protivirusne programske opreme, je v začetku aprila slovenskim uporabnikom predstavil nov paketni produkt ESET Family Security Pack, s katerim lahko zaščitite računalnike in mobilne naprave v vaši družini.
Za računalniško varnost družine
Za računalniško varnost družine

ESET Family Security Pack je paketni produkt, kar pomeni, da vsebuje več programov za zaščito računalnikov in mobilnih naprav. Vsebuje 6 ESET licenc, od tega 3 za uporabo na domačih ali prenosnih računalnikih, 3 pa za uporabo na mobilnih napravah, torej pametnih mobilnih telefonih ali tabličnih računalnikih. Kot pri večini protivirusnih produktov ESET, lahko zahvaljujoč sistemu Unilicese zaščitite računalnike z različnimi operacijskimi sistemi, tako tiste z Windows, kot tiste z Mac OSx ali Linux operacijskim sistemom. Isto velja za mobilne naprave, saj lahko zaščitite tako naprave, ki delujejo na Android platformi, kot tudi tiste, ki delujejo na Windows Mobile ali Symbian. Za začito vaših računalnikov lahko izbirate med že priznanimi ESET protivirusnimi programi, kot so ESET Smart Security, ESET NOD32 Antivirus, ESET Cyber Security in ESET Cyber Security Pro, mobilne naprave pa zaščitite z ESET Mobile Security. V novem paketu ESET Family Security Pack je na voljo celotna paleta ESET-ovih vrhunskih protivirusnih programov za domačo uporabo.

Posebno velja izpostaviti nekatere prednosti novih varnostnih funkcij, ki jih lahko koristite z novim paketom. Za vse starše, ki želite da vaš otrok brez vaše vednosti ne dostopa do spornih spletnih vsebin, je na voljo posebna funkcija starševski nadzor. Z uporabo te funkcije, lahko z nastavitvami uporabniških računov, določite do katerih vsebin ima dostop določen uporabnik (otrok ali odrasla oseba), glede na to s katerim uporabniškim računom je prijavljen v operacijski sistem. Sam program že ponuja več skupin morebitno spornih vsebin, ki jih lahko poljubno prilagajate glede na starost in potrebe uporabnika. Sistem je preprost za uporabo in izjemo učinkovit pri preprečevanju dostopa otrok in mladoletnikov do spornih spletnih vsebin. Naslednja varnostna funkcija v novem paketu, ki jo velja izpostaviti pa je zaščita v primeru kraje ali izgube naprave, t.i. Anti-Theft funkcija, ki lastniku naprave pomaga v neprijetnem primeru izgube ali morebitne kraje naprave. Funkcija se lahko aplicira tako na prenosne računalnike, kot tudi na mobilne naprave. Če se znajdete v situaciji, ko izgubite prenosnik, lahko preko spletnega vmesnika my.eset.com določite dokaj natančno lokacijo vaše naprave in enosmerno komunicirate z najditeljem oz. trenutnim uporabnikov vaše naprave, ter na ta način povečate možnost najdbe oziroma vračila izgubljene ali odtujene naprave.

Seveda ne smemo pozabiti na osnovno funkcijo protivirusnega programa, ki je zaščita pred škodljivo programsko opremo. Nove generacije ESET protivirusnih programov uporabljajo tehnologijo v oblaku ESET LiveGrid®, ki na podlagi izkušenj milijonov uporabnikov po svetu, oblikuje ustrezne proaktivne ukrepe za preprečevanje širjenja zlonamerne programske kode. Z uporabo izboljšanega požarnega zidu in novejših anti-phising modulov, pa ESET nudi celovito zaščito, tako za običajne, kot tudi naprednejše uporabnike računalnikov in mobilnih naprav. Različne možnosti nastavitev in prijazen grafični vmesnik so še dodatne prednosti produktov zajetih v paketu ESET Family Security Pack.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku