Računalništvo, telefonija
06.05.2019 15:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z največjo SEO ekipo do optimizacije spletne strani

.. 1. mesta na Googlu so danes sanje vsakega podjetja, hkrati pa veliko podjetij ne razume, zakaj je optimizacija spletnih strani tako pomembna in kaj to pravzaprav sploh je ..
Z največjo SEO ekipo do optimizacije spletne strani
Z največjo SEO ekipo do optimizacije spletne strani

Ko smo začeli s pripravami na prenovo našega portala www.racunalniske-novice.com, smo se srečali z Urošem Okornom, ki smo ga kot predavatelja zasledili na nekaj predavanjih. Po pogovoru z njim smo se tudi mi odločili, da nam bo pomagal pri SEO optimizaciji spletnih strani, saj ima na tem področju ogromno izkušenj, referenc in največjo specializirano SEO ekipo v Sloveniji.

Uroševa zgodba se je pričela že veliko prej. Razlaga, kako in kdaj se je prvič srečal z optimizacijo spletnih strani. S teto je imel podjetje. Ona je skrbela za računovodstvo, sam pa je vodil lektoriranje in prevajanje besedil. Želel je dvigniti obisk na spletni strani in tako je začel dodajati linke svoje spletne strani na druge spletne strani v želji po čim večjem obisku. Čeprav, kot pravi, še ni vedel, da gre za offsite optimizacijo, je spletna stran prišla na 1. stran Googla, kar je bil super uspeh in hkrati začetek njegove poti v svet optimizacije, o kateri še danes razlaga z navdušenjem.

Svoje znanje je treba najprej testirati na sebi

S kolegom Juretom Adlešičem sta danes solastnika podjetja Dominatus. Jure je tudi avtor ene izmed najbolj obiskanih strani v Sloveniji in največjega spletnega slovarja pri nas (www.spletni-slovar.com). Ko je s slovarjem začel, je bilo programersko vse super, a ga Google ni uvrstil na 1. stran, kar posledično pomeni, da je bil spletni slovar brez obiska. Takrat sta spletno stran optimizirala in tudi slovar je prišel na 1. stran Googla. Tako sta dosegla še eno zmago, s tem pa je prišel prvi pasivni prihodek.

Ko sta ustanovila Dominatus, sta se in se še vedno držita tega, da je vedno svoje znanje treba najprej testirati na sebi, šele potem, ko vidiš, da nekaj deluje, ga lahko ponudiš drugim. Danes ima Dominatus kar 7 SEO strokovnjakov (po tem se razlikujejo od konkurence), ki poskrbijo, da se vaša spletna stran na Googlu izstreli med 1. mesta. Kar 7 strokovnjakov, ki natančno vedo, kaj počnejo, optimizira spletne strani, medtem ko je v Sloveniji prej navada, da v SEO podjetjih to dela ena ali največ osebi. Po tem se Dominatus loči od ostalih in prav zaradi tega jim lahko zaupate. Saj veste tisto: več glav več ve.

Treba je urediti vsaj osnovne stvari

Strokovnjaki ločeno delajo offsite in onsite optimizacijo ter vsebinski marketing. Pri onsite optimizaciji sta na grobo pomembni kakovostna vsebina in to, da uredite vsaj osnovne tehnične stvari. Pri kakovostni vsebini se bo obiskovalec vaše spletne strane na njej zadržal dlje časa. Vsebine ne bo cenil le uporabnik, ampak tudi Google. Pri urejanju vsaj osnovnih stvari pa se lahko na grobo ustavimo pri ključnih besedah, ki naj bodo v naslovu, v H1 oznaki in vsebini. S tem boste dali Googlu jasno vedeti, kdaj oziroma pod katerimi iskanimi besedami naj prikaže vašo spletno stran.

Pri offsite optimizaciji gre malce posplošeno za to, da pridobite kakovostne povratne povezave. V obstoječe vsebine vključimo povratne povezave do svoje spletne strani, pa tudi do drugih kakovostnih vsebin. Potem je tu še uporabna namestitev Google Search Console, da vas bo lahko Goolgle v primeru večjih napak obvestil. Prav tako je z njegovo pomočjo mogoče spremljati besede, pod katerimi ljudje lahko najdejo spletno stran.

Do prvih mest pripeljali že več kot 850 zelo iskanih besed

Do prvih mest na Googlu so v podjetju Dominatus pripeljali že več 100 podjetij. Pravzaprav so od leta 2009 do danes na 1. mesta uspešno pripeljali že več kot 850 zelo iskanih ključnih besed. To jim uspeva, ker vsako spletno stran optimizirajo, kot bi bila njihova. Predlagajo ključne besede z največjim potencialom in potem sodelujejo s stranko še mnoga leta. Tako je optimizacija spletnih strani eno najbolj ugodnih oglaševanj na dolgi rok. Seveda le, če je optimizacija strani pravilno opravljena, za kar v Dominatusovi ekipi skrbi kar 7 od 13 sodelavcev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMINATUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMINATUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMINATUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več