Računalništvo, telefonija
21.08.2012 14:05

Deli z drugimi:

Share

Z mobilno napravo do popolnega nadzora nad osvetlitvijo

Pametno svetilko Bluetooth Bulb lahko upravljamo iz vseh naprav, ki so opremljene z brezžično povezavo Bluetooth 4.0.
Pametno svetilko Bluetooth Bulb lahko upravljamo iz vseh naprav, ki so opremljene z brezžično povezavo Bluetooth 4.0.

Pametni mobilni telefoni so vsestransko uporabni. Z njimi lahko namreč opravljamo že skorajda vsa opravila, ki smo jih še pred kratkim le na osebnih računalnikih. V zadnjem času pa se pametni mobilni telefoni vse bolj uveljavljajo celo v vlogi naprednih upravljavcev luči. Najnovejši dosežek na tem področju je pametna LED svetilka Bluetooth Bulb, ki jo z mobilnikom povežemo kar preko brezžične povezave Bluetooth 4.0.

Z uporabo namenske programske opreme lahko preko mobilnih naprav na sila enostaven način upravljamo z eno ali več lučmi Bluetooth Bulb. Z uporabo mobilne naprave jih lahko na daljavo vklapljamo in izklapljamo, nastavljamo moč svetilnosti, določamo čas vklopa in izklopa ter celo spreminjamo barvo. Nova tehnologija je trenutno na voljo le za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S3 in Motorola Droid RAZR. Poleg tega jo lahko uporabljamo še na Applovem tabličnem računalniku iPad3, prenosniku Macbook Air in osebnem računalniku Macbook Air.

S pametno LED svetilko Bluetooth Bulb bo združljiv tudi prihajajoči operacijski sistem Windows 8 in vsi mobilniki, ko bodo opremljeni s tehnologijo Bluetooth 4.0. Teh naj bi bilo že konec letošnjega leta več kot na pretek. Masovna proizvodnja pametne LED svetilke Bluetooth Bulb naj bi se pričela še pred koncem poletja. To pomeni, da jih bo po vsej verjetnosti mogoče kupiti že konec septembra oziroma najkasneje tik pred novoletnimi prazniki. Več informacijo o pametni LED svetilki Bluetooth Bulb je na voljo na spletni strani http://goo.gl/wVxLH.


Prijavi napako v članku