Računalništvo, telefonija
28.04.2016 09:11

Deli z drugimi:

Share

Z dronom do popolnega sebka!

Fotografije z dronom Hover Camera podjetja Zero Robotics zagotovo ne bodo ostale neopažene.
Fotografije z dronom Hover Camera podjetja Zero Robotics zagotovo ne bodo ostale neopažene.

Sebki so danes še posebno na družbenih omrežjih blazno popularni. Poleg tega so se že zasidrali tako rekoč v vse pore našega življenja, saj ga ni trenutka v dnevu, da ne bi kdo posnel kakega sebka. Zaradi tega je inovativno kitajsko podjetje Zero Robotics pripravilo posebni dron, imenovan Hover Camera, ki naj bi omogočal zajem popolnih sebkov kjerkoli in kadarkoli.

Posebnost drona Hover Camera pred drugimi rešitvami je seveda v tem, da lahko leti in sebek posname kar v zraku. Novost je opremljena z napredno tehnologijo, ki obraz uporabnika prepozna na razdalji do 25 metrov. Poleg tega omogoča zajem panoramskih posnetkov s kotom 360 stopinj, sama ločljivost digitalnega fotoaparata pa znaša 13 milijonov slikovnih točk, kar pomeni, da lahko zajame tudi videoposnetke v ločljivosti 4K. Za nemoteno delovanje in hitro obdelavo videovsebin pa skrbi procesor Qualcomm Snapdragon 801.

Dron Hover Camera podjetja Zero Robotics za zajem popolnega sebka trenutno še ni naprodaj, saj je še vedno v prototipni fazi. Novost naj bi bila po prvih ocenah na prodaj konec poletja ali v jeseni, njena maloprodajna cena pa ne bo ravno nizka, saj naj bi bila postavljena na preračunanih 530 evrov.


Prijavi napako v članku