Računalništvo, telefonija
07.02.2019 06:21

Deli z drugimi:

Share

Xbox Live bo kmalu povezal igralce platform Android, iOS in Switch

Storitev Xbox Live bomo lahko uporabljali tudi na platformah Android, iOS in Switch.
Storitev Xbox Live bomo lahko uporabljali tudi na platformah Android, iOS in Switch.

Microsoftova naročnina Xbox Live Gold uporabnikom igralne konzole Xbox omogoča mrežno igranje iger preko storitve Xbox Live. Slednja dejansko ponuja način igranja za več igralcev, navidezno tržišče, kjer člani prejmejo ekskluziven dostop do iger, možnost oblikovanja skupine prijateljev ter razvrščanja igralcev, s katerim uporabnik želi oziroma ne želi igrati, ko je prijavljeni na splet. Ker pa ljubitelji iger prisegajo na različne platforme, pri podjetju Microsoft razmišljajo o možnosti, da bi njihovo storitev povezali z drugimi platformami in tako za uporabnike ustvarili zabavo brez primere.

Novo Microsoftovo razvojno orodje naj bi omogočalo povezavo storitve Xbox Live še z igrami, ki so bile pripravljene za Android, iOS in Nintendo Switch. Na ta način bodo uporabniki imeli njihove dosežke, klube, seznam prijateljev in več na kateri koli platformi, kar pomeni, da tudi takrat, ko bodo na poti. Čeprav bo za to potreben čas, nova igičarska strategija podjetja Microsoft jasno kaže na to, da želi računalniški gigant uporabnikom omogočiti odlično uporabniško izkušnjo neglede na to, katero napravo uporabljajo za igranje iger.

Nova poteza podjetja Microsoft je po vsej verjetnosti povezava tudi z dejstvom, da bodo igre za Xbox kmalu po vsej verjetnosti dostopne le v okviru računalništva v oblaku, To bo po vsej verjetnosti pomenilo, da bomo lahko igre za Xbox brez težav igrali tudi na napravah konkurenčnih podjetji.


Prijavi napako v članku