Telefoni
30.10.2010 08:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski kratki film, posnet z mobilnikom Nokia N8

Nokia N8 je kot nalašč za slikanje in snemanje.
Nokia N8 je kot nalašč za slikanje in snemanje.

Finska Nokia se je odločila za zanimivo promocijo svojega mobilnega telefona N8, ki ga odlikujejo nekatere zelo dobre karakteristike. Ena boljših, če ne najboljša, je izjemno kakovostni fotoaparat z ločljivostjo 12 milijonov točk in optičnimi lečami Carl Zeiss. Njegove zmogljivosti je Nokia prikazala v kratkem akcijskem filmu (7:30) z imenom The Commuter, ki si ga med drugim lahko ogledamo tudi na spletni strani YouTube. V njem glavno vlogo igra Dev Patel, ki je zaslovel s filmom Revni milijonar (Slumdog Millionaire). Poleg Patela pa v filmu med drugim nastopajo tudi Pamela Anderson, Charles Dance in Ed Westwick.

Kakovost slike pri filmu vsekakor ne razočara. Morda bi lahko bil pri določenih scenah nekoliko boljši kontrast, a roko na srce zmogljivost kamere je kljub temu zelo dobra. V povezavi s tem filmom naj še dodamo, da so ustvarjalci poleg mobilnika N8 sicer uporabili tudi določeno profesionalno dodatno opremo (na primer stojalo in pa program za obdelavo videa), saj brez tega ne bi bilo možno napraviti takšen izdelek.

Naj vam za konec ponudimo še nekaj preostalih specifikacij mobilnika. Poleg omenjene odlične kamere mobilnik sestavlja tudi operacijski sistem Symbian^3, 3,5-palčni (8,9 centimetra) AMOLED zaslon, ločljivosti 640 x 360, procesor ARM 11 s 680 MHz ter 16 gigabajtov internega spomina.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku