Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
Programska oprema
Triki in nasveti
15.11.2023 07:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Adobe Acrobat ni edini program za urejanje PDF dokumentov. Kaj je alternativa?

S katerim programom urejate PDF dokumente? Ste z njim zadovoljni? Foto: UPDF
S katerim programom urejate PDF dokumente? Ste z njim zadovoljni? Foto: UPDF

Vsi poznamo Adobe Acrobat, marsikdo ga tudi redno uporablja. Zagotovo je med najbolj razširjenimi programi na svetu. Enako velja tudi za njihov preostali nabor programske opreme (Photoshop, Premiere, Illustrator, InDesign …).

Uporabljajo jih profesionalci in povsem vsakdanji uporabniki. Zakaj ima potem Adobe tako klavrn sloves? Objektivno gledano imajo Adobe Acrobat in druščina vse funkcije, ki jih potrebujemo, kar pa ne izniči dejstva, da podjetje ni ravno najbolj priljubljeno med uporabniki (milo rečeno). Čezmerne cene in pretiran nadzor nad uporabo licenc sta največja jabolka spora. Skratka, ali obožujete Adobe programe ali pa ste jih kljub svojemu mnenju primorani uporabljati.

Največja zaušnica, ki jo podjetje lahko dobi, da uporabniki preidejo na konkurenčne rešitve. In v zadnjih letih se je konkurenca prebudila. Za urejanje PDF dokumentov je na voljo urejevalnik UPDF Editor, ki ima na voljo vse osnovne funkcije, katerih ste vajeni, in tudi kar nekaj naprednih funkcij, ki ste jih doslej pogrešali ali pa so bili na voljo le v plačljivih različicah.

PDF dokumenti so vseprisotni. Uporabljajo se povsod, od vsakdanje administracije do v bolj zahtevnih panogah, kot na primer finance in pravo, kjer PDF dokumenti hranijo bolj občutljive podatke.

Gre za format, ki presega ustaljene okvirje operacijskih sistemov. Windows, macOS, iOS, iPadOS, Android … Morda prisegate samo na en sistem, lahko pa ste vpeti v več različnih programskih okolij in si želite, da bi imeli na vseh sistemih en univerzalen urejevalnik PDF dokumentov, ne da bi morali na primer na iOSu iskati alternativo.

UPDF Editor oziroma razvijalci, ki stojijo za njim, so se zavedali pomembnosti združljivosti z različnimi sistemi in poskrbeli, da njihov urejevalnik deluje enako dobro z enakimi funkcijami na vseh napravah in sistemih.Z urejevalnikom UPDF Editor boste lahko urejali in označevali besedilo, fotografije, pretvorili PDF dokument iz in v različne formate, zavarovali PDF dokumente z geslom, vodnimi žigi ali pa z omejitvijo dovoljenj. Z vgrajeno umetno inteligenco pa je UPDF pošteno zagodel konkurenci. Na voljo je brezplačna in plačljiva različica, ki je trenutno na voljo po cenah Črnega petka, in sicer s kar 63-% popustom. Za razliko od drugih programov lahko eno licenco uporabite na štirih različnih napravah.

Kaj vse vam omogoča urejevalnik PDF dokumentov UPDF Editor?

iOS ali Android? Windows ali Mac? Zagrizeni uporabniki na spletu bijejo večni boj, kdo uporablja superiorni operacijski sistem. Navadnemu Janezu pa je iskreno najbolj pomembno, da naprava in programi na njej delujejo brezhibno.

Samodejna sinhronizacija in brezhibna združljivost

UPDF Editor lahko uporabljate bodisi na Windows računalniku ali tablici ali pa na vseh Applovih napravah. Lahko ga uporabljate na Windowsu in Macu hkrati, saj je na voljo oblačna storitev UPDF Cloud, ki vam omogoča sinhronizacijo PDF dokumentov na različnih platformah. Na primer, z urejevalnikom UPDF ste na računalniku spremenili ali dodali del besedila, morda dodali še glavo in nogo s podatki podjetja, vse spremembe se bodo samodejno sinhronizirali tudi na drugih napravah, kjer uporabljate UPDF Editor.

UPDF Editor deluje na vseh napravah in omogoča samodejno sinhronizacijo PDF dokumentov
UPDF Editor deluje na vseh napravah in omogoča samodejno sinhronizacijo PDF dokumentov

Urejanje, označevanje, spreminjanje besedila – neomejene možnosti urejanja

Da lahko rečemo, da je kateri koli urejevalnik dober, mora najprej obvladati osnovne funkcije, med njimi odpiranje PDF dokumentov ne glede, s katerim programom so bili prvotno ustvarjeni. To ni pretirana težava za UPDF Editor. Za dodatno priročnost nam omogoča, da si PDF dokument ogledamo v pogledu ene ali dveh strani, omogočimo drsenje ali pa ustvarimo diaprojekcijo, če želimo ustvariti občutek predstavitve. Z dokumentom lahko počnete, kar vam je volja: dodate značke, nalepke ali različne oblike za popestritev dokumenta ali za označevanje pomembnih odsekov, označite ali podčrtate lahko poljubne dele besedila, dodate komentarje in razumljivo tudi spreminjate ali dodajate besedilo, fotografije, povezave in vse ostalo.

Označite, komentirajte, podčrtajte, dodajte besedilo, fotografijo ali povezavo ... Vse to omogoča UPDF Editor
Označite, komentirajte, podčrtajte, dodajte besedilo, fotografijo ali povezavo … Vse to omogoča UPDF Editor

UPDF Editor – spremenite sliko ali Excel dokument v PDF dokument

Nekateri programi, kot na primer Word in Excel, imajo vgrajeno funkcijo za pretvorbo v PDF dokument. Če je ne najdete ali je ne znate uporabljati, lahko uporabite pretvorbeno orodje urejevalnika UPDF, ki je izredno enostaven za uporabo. Hkrati pa podpira pretvorbo v vse znane formate: Word, Excel, CSV, PowerPoint, RTF, XML, GIF …

UPDF uporabnikom prav tako omogoča, da ustvarijo PDF dokumente iz fotografij ali pa iz datotek Visio, Word, PPT in Excel. Vgrajeno ima tudi optično prepoznavanje znakov (OCR), ki omogoča, da vsak skeniran dokument ali fotografijo lahko enostavno pretvorite v PDF dokument, po katerem lahko prosto iščete ali pa ga po želji urejate. Funkcija OCR podpira kar 38 jezikov.

Bi radi urejali skeniran dokument ali fotografijo? Uporabite UPDF Editor
Bi radi urejali skeniran dokument ali fotografijo? Uporabite UPDF Editor

Kako hitro in enostavno podpisati PDF dokument ali pripraviti obrazec?

Digitalno podpisovanje je pohitrilo in poenostavilo birokracijo, ki je trn v peti vsakemu administrativnemu delavcu. Konec je ročnega podpisovanja in skeniranja dokumentov. Z urejevalnikom UPDF si lahko dodate digitalne podpise, za prejemnike pa ustvarite obrazce, kamor se lahko podpišejo ali dodajo pomembne podatke.

Dodajanje obrazcev za digitalni podpis je v UPDF Editor sila enostavno
Dodajanje obrazcev za digitalni podpis je v UPDF Editor sila enostavno

Kadar gre za občutljive dokumente, jih lahko zavarujete z geslom, dodate vodni žig ali pa na primer omejite dovoljenje, da prejemnik ne more spreminjati vsebino dokumenta. V nekaj sekundah lahko tudi združite več PDF dokumentov v enega.

Z umetno inteligenco so pokorili konkurenco

UPDF Editor je med prvimi dodal zmogljivosti umetne inteligence za urejanje PDF dokumentov. Več ducat dolge dokumente vam lahko UPDF AI povzame v le nekaj sekundah. Če vam tuji jeziki niso vrlina, kliknite na vgrajeni AI prevajalnik za hiter in kvaliteten prevod. Nerazumljive têrmine lahko označite in umetno inteligenco prosite za hitro razlago. Pomaga vam lahko tudi pri pisanju besedil ali pa samo pri iskanju vsebinskih idej.

Zakaj je UPDF Editor dobra alternativa za Adobe Acrobat?

Ne bomo vas slepili, da naštete funkcije ne premore tudi Adobe Acrobat. Razlika ni toliko v funkcionalnosti kot v enostavnosti in prijaznosti uporabe. UPDF Editor se lahko pohvali z zelo dovršenim uporabniškim vmesnikom, kjer so elementi in orodja premišljeno postavljeni na najbolj smiselne lokacije za hitro dostopnost. Ne bom potrebno brskati po različnih podmenijih, da bi našli na primer, kako zavarovati dokument z geslom. Uporabniški vmesnik je enak ne glede na operacijski sistem in napravo. Ko boste urejevalnik usvojili na Windowsu, ga boste znali uporabljati tudi na Macu.

Številne funkcije so na voljo v brezplačni različici. Če potrebujete urejevalnik PDF dokumentov za osnovno urejanje, ne potrebujete plačljive različice. Lahko pa se prek brezplačne različice spoznate, kako deluje UPDF umetna inteligenca, kako hitro in natančno poteka optična prepoznava znakov in podobno. Če boste zadovoljni z rezultatom, potem lahko izkoristite 63-% popust za nakup UPDF Pro licence, ki jo lahko uporabljate na štirih različnih napravah.

Poslovni svet je že zdavnaj prešel na sistem naročnine, temu se je danes skorajda nemogoče izogniti. Razlika je, da boste za UPDF plačali občutno manj kot za Adobe Acrobat in ob tem dobili še dostop do umetne inteligence. Na voljo pa je tudi doživljenjska licenca, ki je prava redkost med ponudniki programske opreme.

 PrimerjavaUPDFAdobe Acrobat Standard DCAdobe Acrobat Pro DC
Cena27,99$/na leto
47,99$/doživljenjska licenca
155,88$/na leto239,88$/na leto
ZdružljivostWindows, Mac, iOS in AndroidSamo WindowsWindows, Mac, iOS in Android

Preizkusite, kaj vse zmore UPDF Editor: oblikovanje, urejanje besedila, združevanje, pretvorba v različne formate, povzemanje in urejanje z umetno inteligenco … Vse in še več, kar potrebujete za urejanje PDF dokumentov, najdete v urejevalniku UPDF Editor. V primeru nezadovoljstva lahko v roku 30 dni zaprosite za vračilo kupnine.

Naložite si UPDF Editor in začnite urejati.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PDF urejevalniki PDF dokumenti


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več