Telefoni
21.08.2018 11:03

Deli z drugimi:

Share

Tu je prvi pametni mobilni telefon z zaščitnim steklom Gorilla Glass 6!

Podjetje OPPO je s telefonom F9 ponovno prehitelo vse vodilne proizvajalce pametnih mobilnih telefonov!
Podjetje OPPO je s telefonom F9 ponovno prehitelo vse vodilne proizvajalce pametnih mobilnih telefonov!

Pri kitajskem podjetju OPPO so z uradno prestavitvijo pametnega mobilnega telefona s prodajno oznako F9 prehiteli celotno konkurenco, vključno z vsemi vodilnimi. Novost je namreč kot prva opremljena z naprednim zaščitnim steklom Gorilla Glass 6, katerega ključna prednost je v tem, da je zmožno zdržati padce iz višjih višin in več zaporednih padcev kot njegov predhodnik. Ta namreč brez težav zdrži do 15 zaporednih padcev z višine enega metra preden se poškoduje. Ta »vzdržljivost« bi morala zadostovati za zaščito mobilne naprave povprečnega uporabnika, saj glede na nedavno izvedeno anketo uporabniku v povprečju na leto telefon na tla pade kar sedem krat. Od tega jih je več kot polovica takih, ki so z višine manj kot en meter.

Pametni mobilni telefon OPPO F9 seveda navdušuje tudi po strojni plati, saj je opremljen z zaslonom s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo, ločljivostjo 3.240 x 1.080 točk in zarezo, osemjedrnim procesorjem MediaTek Helio P60, štirimi oziroma šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga po potrebi lahko razširimo z uporabo pomnilniških kartic (do 256 gigabajtov). Tu najdemo še dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti kar 25 milijonov slikovnih točk. Novost je opremljena še z baterijo zmogljivosti 3.500, ki razpolaga s sistemom za hitro polnjenje VOOC, kar pomeni, da zgolj pet minut polnjenja povsem izpraznjene batgerija zadošča za okoli dve uri pogovorov.

Pri pametnem mobilnem telefonu OPPO F9 seveda velja omeniti še bralnik prstnih odtisov, 3,5-milimetrski priključek za slušalke in mobilni operacijski sistem ColorOS 5.2, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo. Novost je na voljo v rdeči, modri in vijolični barvni kombinaciji in sploh ni draga, saj kitajski trgovci zanjo zahtevajo zgolj okoli 290 evrov.


Prijavi napako v članku