Telefoni
23.10.2017 10:41
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci lansirali svoj iPhone X

Kitajci lansirali svoj iPhone X
Kitajci lansirali svoj iPhone X

Kitajski inženirji so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja Applovih izdelkov, saj gredo njihovi ponaredki predvsem zaradi nizkih cen v prodajo kot vroče žemljice. Tokrat pa so se še posebej izkazali pri kitajskem podjetju Hotwav, saj so pripravili kopijo pametnega mobilnega telefona iPhone X. Telefon Hotwav Symbol S3 je namreč opremljen z zaslonom brez robov (rob okoli zaslona je bel namesto črn), zaslon pokriva skoraj celotno prednjo ploskev naprave, z izjemo dela ob vrhnjem robu, kjer se nahaja sprednja kamera, in dvema digitalnima fotoaparatoma.

Hotwav Symbol S3 se seveda po strojni in programski opremi ne more primerjati z Applovim paradnim konjem. Ta je namreč opremljen z običajnim zaslonom IPS s 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.440 x 720 slikovnih točk, sprednjo kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android.

Kopija iPhona X je opremljena še s procesorjem MediaTek MT6739, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija zmogljivosti 2.900 miliamper ur, ki pa jo žal ni mogoče napolniti brezžično. Čeprav cena telefona Hotwav Symbol S3 še ni bila razkrita, verjamemo, da bo precej nižja kot pri iPhonu X.


Prijavi napako v članku