Računalništvo, telefonija
21.01.2019 09:21
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Superzmogljiv Solid State za ljubitelje iger

Pogon Western Digital Black SN750 je dovolj zmogljiv tudi za vsebine ločljivosti 4K!
Pogon Western Digital Black SN750 je dovolj zmogljiv tudi za vsebine ločljivosti 4K!

Zmogljiva in zanesljiva strojna oprema je ključna za igranje računalniških iger, kar še posebej drži za grafično najzahtevnejše igre v ločljivosti 4K. Da bi lahko te igre poganjali tudi na kompaktnih prenosnih računalniki, so pri podjetju Western Digital pripravili namenski pogon Solid State. Tu namreč gre za posebno različico pogona Solid State s tržno oznako WD Black SN750, ki je bil posebej zasnovan za omogočanje poganjanja grafičnih vsebin v ločljivosti 4K in Ultra HD hitro ter brez zastojev. Tega bodo seveda najbolj veseli najzahtevnejši ljubitelji računalniških iger in seveda tudi tisti, ki se ukvarjajo z urejanjem videoposnetkov.

Novi pogon Solid State Black SN750 podjetja Western Digital je na voljo s kapacitetami 250 gigabajtov, 500 gigabajtov, en terabajt in dva terabajta. Ti se ponašajo z izjemno hitrostjo, saj lahko pomnilniška enota kapacitete 250 gigabajtov doseže hitrost branja do 3.100 megabajtov na sekundo, medtem ko pogona kapacitete 500 gigabajtov in enega terabajta dosežeta hitrost branja do 3.800 megabajtov na sekundo. Hitrost zapisa pri modelu kapacitete 250 gigabajtov znaša »le« 1.600 megabajtov na sekundo, modela kapacitete 500 gigabajtov in enega terabajta pa se ponašata s hitrostjo kar 3.000 megabajtov na sekundo. Najzmogljivejši model kapacitet dveh terabajtov pa se ponaša s hitrostjo branja 3.400 megabajtov na sekundo in hitrostjo zapisa 2.900 megabajtov na sekundo.

Izjemno zmogljivi pogoni Solid State Black SN750 podjetja Western Digital na srečo niso pretirano dragi. Zanje je namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 69 evrov za 250 gigabajtno različico, preračunanih 113 evrov za 500 gigabajtov in preračunanih 219 evrov za različico z enim gigabajtom prostora. Maloprodajna cena novosti kapacitete dveh terabajtov še ni bila razkrita. Če bomo želeli kupiti še pasivno hladilno telo za novost, bo treba premakniti še nekaj denarja.


Prijavi napako v članku