Strojna oprema
21.11.2006 11:14

Deli z drugimi:

Share

Spletna kamera QuickCam Communicate STX Plus

Logitech je predstavil modno in cenovno dostopno spletno kamero QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live Messenger. Ta kombinacija spletne kamere in slušalk je zadnji produkt stalnega sodelovanja med Logitechom in Windows Live Messenger-jem.

Aplikacija Windows Live Messenger – ena izmed vznemirljivih programskih storitev naslednje generacije podjetja Microsoft – je najnovejša različica aplikacije MSN Messenger. MSN Messenger je trenutno najbolj priljubljena brezplačna storitev za neposredno sporočanje, saj ima v svetovnem merilu 255 milijonov uporabnikov.

Spletna kamera “QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live Messenger” je bila izdelana z namenom, da bi uporabnikom čimbolj poenostavila uporabo opcije brezplačnega video klica v aplikaciji Windows Live Messenger pri njihovi komunikaciji s prijatelji in z družino prek interneta. Običajno uporabnik vzpostavi povezavo s pritiskom na en gumb, model “QuickCam Communicate STX Plus” pa prinaša dodatno poenostavitev. Spletna kamera je optimizirana za aplikacijo Windows Live Messenger in ima diskrecijsko zaslonko, ki zaustavi video predvajanje, ko je le-ta poklopljena, ko jo odpremo, pa istočasno samodejno zažene aplikacijo Windows Live Messenger.

Spletna kamera “QuickCam Communicate STX Plus” je izdelana za namizne računalnike in vključuje visoko kakovosten senzor VGA CMOS z ločljivostjo 640*480 točk ter izpopolnjeno delovanje pri razsvetljavi, ki je vse prej kot idealna. Kamera z značilnim dizajnom v srebrni in črni barvi ima nastavljiv zatič za ploske monitorje in prepoznavno obliko očesa. Paket vključuje tudi modne slušalke “Logitech® Internet Chat” z mikrofonom, ki odpravlja hrup in zagotavlja stereo zvok.

“Spletna kamera “QuickCam Communicate STX Plus for Window Live Messenger” je najprimernejša za tiste uporabnike, ki želijo imeti celovito, cenovno dostopno in modno rešitev in hkrati visoko kakovostno reprodukcije podob,” je ob predstavitvi dejala Gina Clark, direktorica marketinga pri Logitechovi video poslovni enoti. “Logitech jo je optimiziral za delovanje v povezavi s priljubljeno aplikacijo Windows Live Messenger, z namestitvijo zagonske tipke na diskrecijski zaslonki spletne kamere , da bi kar se da poenostavil celotno izkustvo. To je zadnja nadgradnja v okviru stalnega sodelovanja med Logitechom in Windows Live Messenger-jem na tem področju.”

Matt Hebden, vodja marketinga za Windows Live Messenger v Evropi, je dodal “Video pogovor je še vedno priljubljena opcija v aplikacijah MSN in Windows Live Messenger – vsak mesec jo uporablja več kot 115 millijonov uporabnikov . Izdelki kot je “QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live Messenger” omogočajo enostavno nastavitev lastnosti “Video pogovor”, kar zagotavlja uporabnikom več časa za neposredne pogovore prek interneta z družinskimi člani in prijatelji po vsej državi in po celem svetu.”

Cena in dostopnost na trgu
Spletna kamera “QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live” bo v Evropi na voljo konec novembra po priporočeni maloprodajni ceni 59,99 evrov.


Prijavi napako v članku