Računalništvo, telefonija
09.04.2024 06:30

Deli z drugimi:

Share

Sončna elektrarna v kombinaciji z ASIC rudarjem je pametna odločitev!

Imate viške elektrike, ki vam jo proizvede sončna elektrarna? Ste že razmislili o rudarjenju kripto valut? Janez je vzpostavil kombinacijo sončne elektrarne in ASIC rudarjev in je zelo zadovoljen!

Kombinacija sončne elektrarne in rudarjenja kripto valut ima lahko več potencialnih prednosti. Preberite si zanimiv sestavek, ki je kombinacija uporabe modernih tehnologij za zmanjšanje ogličnjega odtisa in hkratno ustvarjanje dobičkov:

  1. Zmanjšanje ogljičnega odtisa: Sončna elektrarna proizvaja električno energijo iz obnovljivega vira – sončne svetlobe. Z uporabo obnovljive energije za napajanje rudarjenja kripto valut se zmanjša ogljični odtis, ki ga običajno povzroča rudarjenje, še posebej, če rudarjenje uporablja električno energijo iz fosilnih virov. Tak sistem je najbolj optimalen od vseh! V tujini se je na Youtube pojavil že pred časom zanimiv video posnetek TUKAJ.
  2. Nižji stroški energije: Če sončna elektrarna proizvaja dovolj energije, da pokrije potrebe po električni energiji za rudarjenje kripto valut, se lahko izognejo stroškom električne energije iz omrežja. To poveča dobičkonosnost rudarjenja in pomeni gratis kriptovalute, ki jih potem lahko hranite za penzijo in predčasno upokojutev.
  3. Stabilnost in neodvisnost: Z lastno sončno elektrarno lahko rudarji postanejo manj odvisni od nihanj cen električne energije na trgu. Poleg tega imajo lahko večjo stabilnost oskrbe z električno energijo, saj so manj izpostavljeni prekinitvam v omrežju.
  4. Pozitiven ugled: Rudarjenje kripto valut pogosto kritizirajo zaradi njegovega visokega ogljičnega odtisa. Uporaba obnovljive energije lahko pomaga izboljšati ugled rudarjenja kripto valut in pritegniti podporo okoljsko ozaveščenih investitorjev in uporabnikov.

Seveda pa je treba upoštevati tudi izzive, kot so začetni stroški vzpostavitve sončne elektrarne, potreba po skladiščenju energije za delovanje rudarskih naprav v obdobjih nizke sončne svetlobe ter prilagajanje rudarske opreme za učinkovito uporabo obnovljive energije. Po trenutnih analizah na HASHRATE.NO je še vedno med petimi najbolj profitabilnimi rudarji vseh vpet takihm, ki rudarijo algoritem KASPA! Med prvimi 30 rudarji po profitabilnosti ni niti enega rudarja algoritma BITCOIN!

Specializiran trgovec z računalniško opremo GERI COMPUTER d.o.o. upravlja tudi spletni portal Notesniki.si in je že leta specializiran tudi na rudarjenje in elektronsko opremo za ustvarjanje digitalnih kovancev. Po izjavi direktorja Jureta Predikaka je trenuten trend takšen, da se večina investitorjev, ki se poda v crypto odloči za rudarjenje kovanca KASPA. Podjetje Geri Computer d.o.o. pa ima v ponudbi odlične rudarje ICE RIVER, ki veljajo za najboljše, kar se da trenutno naročiti.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več