Računalništvo, telefonija
16.11.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Sončna elektrarna na nadstrešku? Zakaj pa ne!

.. Če morda razmišljate o domači sončni elektrarni, je odlična rešitev solarni nadstrešek. Zagotovil vam bo vir energije in hkrati ščitil vaše vozilo. Nadgradite pa ga lahko še z zanimivimi tehničnimi rešitvami ..
Sončna elektrarna na nadstrešku? Zakaj pa ne!
Sončna elektrarna na nadstrešku? Zakaj pa ne!

Zanimanje za domače elektrarne je v porastu, saj se v gospodinjstvih vse bolj zavedamo težav, s katerimi se sooča okolje, v katerem živimo. Z okoljskim zavedanjem in željo po trajnostni oskrbi z energijo vse več ljudi razmišlja o čisti energiji. Za domačo rabo je v tem kontekstu vsekakor najbolj primerna izraba sončne energije oziroma postavitev sončne elektrarne, ki poleg okolju prijaznega pridobivanja energije, prinaša energetsko neodvisnost.

Dve muhi na en mah

Ko se odločite za sončno elektrarno, morate dobro razmisliti, kam jo boste postavili in kje imate zanjo sploh dovolj prostora. Za postavitev v idealnem scenariju potrebujete dovolj veliko površino strehe, po možnosti obrnjeno proti jugu, da jo sončni žarki dosegajo kar najdlje.

Odlična rešitev je lahko tudi solarni nadstrešek s fotovoltaičnimi elementi, s katerim ubijete dve muhi na en mah. Z njim si boste zagotovili dodatno energijo, hkrati pa bo opravljal svojo osnovno nalogo – ščitil bo parkiran avtomobil.

Če razmišljate o tem, da bi bili bolj enegretsko neodvisni in vam je hkrati mar za okolje, je pravi naslov podjetje JB energija.

JB energija nudi celovito rešitev

Morda vas skrbi, koliko dela boste imeli s postavitvijo takšnega nadstreška. Pravzaprav nič, saj vam v podjetju JB energija solarne nadstreške oziroma sončno elektrarno izdelajo na ključ. Nudijo celovito storitev, vi boste pod nadstrešek na koncu zgolj parkirali svojega jeklenega konjička, na strehi pa pridobivali električno energijo.

Usposobljeni strokovnjaki bodo poskrbeli za dobavo in montažo vseh potrebnih komponent, izdelali bodo finančno konstrukcijo, pomagali pri pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada in bank, opravili celoten inženiring in potrebne meritve ter poskrbeli za kakovostno vzdrževanje in servis. Celovita rešitev torej – brez presenečenj.

Solarni nadstreški podjetja JB energija niso primerni zgolj za zasebne hiše, omislite si jih lahko pred podjetjem. Tovrstni nadstreški so dovolj visoki tudi za gospodarska vozila, ne le za osebne avtomobile.

Rešitev za več desetletij

Streho solarnega nadstreška sestavljajo fotovoltaični moduli, ki jih podpira jeklena cinkana in barvana konstrukcija. Barvo konstrukcije lahko seveda izberete sami, prav tako pa lahko izbirate med več oblikami jeklene podkonstrukcije. Nadstrešek lahko nadgradite tudi z integrirano osvetlitvijo, polnilno postajo za polnjenje električnih vozil in z dodatno baterijo, ki shranjuje presežke energije, ki jo sicer lahko oddate v električno omrežje.

Življenjska doba sončne elektrarne je približno 30 let, jekleno konstrukcijo pa bo za časa vašega življenje težko kaj zdelalo. Z lastno električno energijo lahko pokrijete potrebe gospodinjstva vključno z ogrevanjem s toplotno črpalko ter električnega avtomobila. Investicija v solarni nadstrešek je na začetku seveda nekoliko večja, vendar se povrne v petih do desetih letih, odvisno od kupa ostalih dejavnikov. Za natančen izračun in več informacij o ponudbi podjetja JB energija obiščite njihovo spletno stran www. jb‑energija. si, lahko pa jim pišete tudi na info@jb‑energija.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več