Računalništvo, telefonija
01.04.2022 16:45

Deli z drugimi:

Share

Skupina United Group za pomoč Ukrajini namenila milijon evrov

Skupina United Group, vodilna telekomunikacijska in medijska družba v jugovzhodni Evropi, katere član je tudi Telemach Slovenija, je danes sporočila, da bo z donacijo v višini enega milijona evrov, ki jo bo namenila dvema dobrodelnima organizacijama.

Sredstva bosta prejeli organizacija International Medical Corps, ki zagotavlja nujno zdravstveno oskrbo in druge nujne storitve ljudem v izrednih razmerah, ter ukrajinska dobrodelna organizacija Bright Kid, ki pomaga bolnim, invalidnim ter osirotelim otrokom.

Skupina United Group je pretresena in zgrožena nad še vedno trajajočim opustošenjem Ukrajine ter trpljenjem njenih državljanov. Sočustvujemo z nedolžnimi žrtvami te vojne in vsemi, ki jih je prizadela.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je ob tem povedala: »Človeško življenje je najbolj dragocena stvar na svetu in naša najpomembnejša naloga je, da naredimo vse, kar je mogoče, da ohranimo mir. Sem državljanka Ukrajine in člani moje družine so ostali v državi, zato je ta vojna zame osebna tragedija.«

Skupina United Group želi z donacijo omiliti trpljenje tistih, ki so zaradi vojne najbolj izpostavljeni. Med njimi so begunci, družine, ki jim ni uspelo pobegniti pred spopadi, ter otroci v bolnišnicah in sirotišnicah.

Sredstva bodo namenjena zagotavljanju zdravstvene oskrbe in osnovnih potrebščin, kot so medicinska oprema, zdravila, plenice, mobilne medicinske enote, hrana, sanitarne in higienske potrebščine.

Donacija United Group dopolnjuje druge pobude za podporo žrtvam vojne v Ukrajini v skupini ter podjetjih, ki jo sestavljajo. Telemach Slovenija je že na začetku ruske agresije v Ukrajini z namenom, da vsem svojim uporabnikom olajša komunikacijo s tamkaj živečimi sorodniki, prijatelji in sodelavci, omogočil brezplačne klice v vsa ukrajinska fiksna in mobilna omrežja. Poleg tega je ponudil brezplačna sporočila SMS in brezplačno podatkovno gostovanje v Ukrajini, nemudoma pa je vzpostavili tudi številko, ki omogoča SMS donacije različnim humanitarnim organizacijam.

Beguncem, ki so in bodo zatočišče našli v nastanitvenih centrih po Sloveniji, je doniral predplačniške pakete in mobilne dostopne točke. V podjetju so zaposleni organizirali tudi akcijo zbiranja nujnih življenjskih potrebščin.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
United Group Telemach

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več