Strojna oprema
26.04.2021 13:03
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sistem, ki rudari z močjo 32 kartic GeForce RTX 3080

Sistem Bitmain Antminer E9 Ethereum je pisan na kožo rudarjenju kripovalut Ethereum.
Sistem Bitmain Antminer E9 Ethereum je pisan na kožo rudarjenju kripovalut Ethereum.

Danes praktično ni človeka, ki še ne bi slišal za kriptovalute, saj je kriptomrzlica zajela ves svet. Na žalost pa se za pridobivanje oziroma rudarjenje kriptovalut večinoma uporabljajo grafične kartice, namenjene igranju grafično najzahtevnejših iger. Ljubitelji kriptovalut so bili v lanskem letu eni izmed največjih povpraševalcev po zmogljivih grafičnih karticah. V lanskem letu naj bi skupno kupili okoli tri milijone grafičnih kartic, zgolj za rudarjenje.

Na srečo so ljubiteljem računalniških iger, ki zaradi rudarjenja trpijo pomanjkanja grafičnih kartic, priskočili na pomoč inženirji kitajskega podjetja Bitmain. Ti so namreč pripravili izjemno napreden sistem za rudarjenje kriptovalut, ki sliši na ime Antminer E9 Ethereum in pri polni obremenitvi doseže zmogljivost kar 3 GH/s. Omenjena zmogljivost naj bi ustrezala zmogljivosti 32 grafičnih kartic visokega cenovnega razreda Nvidia GeForce RTX 3080 (Ampere).

Prednost sistema za rudarjenje kriptovalut Antminer E9 Ethereum podjetja Bitmain je tudi v relativno nizki porabi električne energije, saj pri polni obremenitvi porabi zgolj 2.556W vatov električne moči. To pomeni energijsko učinkovitost 0.85 J/M, kar je precej manj od konkurence. Novost seveda ne bo poceni. Čeprav maloprodajna cena še ni bila razkrita, poznavalci verjamejo, da bo za sistem za rudarjenje kriptovalut Antminer E9 Ethereum podjetja Bitmain treba odšteti več kot preračunanih 16.500 evrov.


Prijavi napako v članku