Računalništvo, telefonija
18.10.2011 17:30

Deli z drugimi:

Share

ShareSafe za varnejši Facebook

F-Secure ShareSafe
F-Secure ShareSafe

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je predstavilo aplikacijo ShareSafe, ki uporabnikom Facebooka omogoča sprotno preverjanje varnosti spletnih povezav.

Aplikacija Sharesafe uporabnike Facebooka ščiti pred nezaželenimi in nevarnimi povezavami, objavljenimi na zidu. S pomočjo aplikacije lahko uporabniki tudi preverijo, ali so povezave, ki jih želijo objaviti, varne.

Popularnost Facebooka je povzročila, da je le-ta postal popularen med spletnimi kriminalci, ki objavljajo povezave na škodljive spletne strani. Na teh straneh se lahko nahajajo različne grožnje, od okuženih datotek, do raznih spletnih prevar. Doslej uporabniki Facebooka niso imeli možnosti preverjanja povezav pred obiskom le-teh.

F-Secure ShareSafe uporablja patentirano tehnologijo za zaznavanje nevarnih povezav, tako da jih uporabniki ne morejo objaviti. Poleg tega lahko uporabniki vidijo, ali je bila objavljena povezava preverjena s tehnologijo ShareSafe.

Sharesafe je hkrati tudi zanimiv način odkrivanja novih, zanimivih povezav, saj omogoča spremljanje trenutno najbolj popularnih povezav. Poleg tega uporabniki z objavljanjem zanimivih povezav tekmujejo, saj so zanje nagrajeni s točkami, ki jih lahko zamenjajo za različne nagrade. Točke služijo tako z objavljanjem povezav, kot tudi takrat, ko drugi uporabniki kliknejo nanje.

Zbrane točke lahko uporabniki zamenjajo za licence programskih rešitev podjetja F-Secure: F-Secure Internet Security, F-Secure Online Backup in F-Secure Mobile Security.


Aplikacija F-Secure ShareSafe je na voljo tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Amis, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Amis, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo Amis

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Amis, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku