Računalništvo, telefonija
06.04.2019 07:19
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta iPhone s precej manjšim zaslonom?

Najmanjši iPhone naj bi razpolagal z zaslonom z zgolj 13,8-centimetrsko oziroma 5,42-palčno diagonalo.
Najmanjši iPhone naj bi razpolagal z zaslonom z zgolj 13,8-centimetrsko oziroma 5,42-palčno diagonalo.

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo na vsakem koraku. Po rokah jih vrtimo praktično ves čas, saj ni opravila, ki ga ne bi zmogli. Klepetamo s prijatelji, urejamo službene dokumente, dostopamo do oddaljenih računalnikov, igramo igre, uživamo v videoposnetkih, beremo novice, z njimi fotografiramo in snemamo ter opravljamo še mnogo drugih stvari. Postali so torej pravi mini računalniki, ki nam priskočijo na pomoč v različnih trenutkih, zato so tudi opremljeni z vedno večjimi zasloni, kar pa vsem ni ravno po godu.

Ker se nad vedno večjimi zasloni najbolj pritožujejo uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone, ne preseneča, da naj bi že v naslednjem letu Apple zanje pripravil novo napravo s precej manjšim zaslonom. Glede na spletne govorice naj bi bil najmanjši pametni mobilni telefon iPhone namreč opremljen z zaslonom OLED s13,8-centimetrsko oziroma 5,42-palčno diagonalo. Za izdelavo tovrstnega zaslona za podjetje Apple bosta poskrbeli kar dve vodilni podjetji na tem področju, in sicer podjetji Samsung in LG Display.

Podjetje Apple bo v naslednjem letu poleg manjšega pametnega telefona iPhone ponudilo v prodajo še dva modela z večjima zaslonoma, ki bosta namenjena zahtevnejšim uporabnikom. Novinca bosta namreč opremljena z zaslonoma OLED visoke ločljivosti, ki se bosta ponašala s 15,4-centimetrsko oziroma 6,06-palčno in 16,9-centimetrsko oziroma 6,67-palčno diagonalo.


Prijavi napako v članku