Telefoni
01.02.2019 10:43

Deli z drugimi:

Share

Samsung s procesorjem Exynos 9820 pripravljen na 5G

Procesor Samsung Exynos 9820 bo znatno povečal zmogljivost mobilnih naprav.
Procesor Samsung Exynos 9820 bo znatno povečal zmogljivost mobilnih naprav.

Pri podjetju Samsung so naznanili razpoložljivost novega mobilnega procesorja, ki bi ga lahko našli že v prihajajočih pametnih mobilnih telefonih družine Galaxy S10. Tu seveda govorimo o mobilnem procesorju Samsung Exynos 9820, ki je precej boljši v primerjavi z njegovim predhodnikom, ki je opremljen z oznako Exynos 9810. Novost je namreč znatno zmogljivejša pri preračunavanju podatkov in v polni meri podpira umetno inteligenco, ki vse bolj prodira v mobilne telefone.

Procesor Samsung Exynos 9820 je opremljen s kar osmimi procesorskimi sredicami, pri čemer so štiri procesorska jedra družine Cortex-A55 namenjena manj zahtevnim opravilom, dve procesorski jedri Cortex-A55 sta namenjeni nekoliko zahtevnejšim nalogam, medtem ko sta preostali dve procesorski jedri Samsung Mongoose M4 namenjeni najzahtevnejšim računskim operacijam. Ker je novost izdelana s pomočjo 8-nanometrske tehnologije ne preseneča, da je v primerjavi s predhodnikom za kar 20 odstotkov zmogljivejša in pri tem porabi do 40 odstotkov manj električne energije.

Grafičnim vsebinam je kos vgrajena grafična kartica ARM Mali G76 MP12, ki ima za ta namen na voljo 12 grafičnih sredic. Ta naj bi bila za okoli 40 odstotkov zmogljivejša v primerjavi s tisto, vgrajeno v procesorju Samsung Exynos 9810, hkrati pa porabi do 35 odstotkov manj električne moči. Poleg tega je grafična kartica združljiva s standardom HDR10+ na zaslonu z ločljivostjo 4K UHD. Novost je seveda opremljena tudi z napredno umetno inteligenco in podpira do pet slikovnih tipal z možnostjo zajemanja videoposnetkov z ločljivostjo 8K s frekvenco do 30 sličic na sekundo. Pri ločljivosti 4K pa se hitrost zajema videoposnetkov poveča na kar zavidljivih 150 sličic na sekundo.

Procesor Samsung Exynos 9820 bo v navezi z modemom Exynos 5100 nudil podporo za mobilno omrežje 5G, sicer bodo privzeto podprte tehnologije četrte generacije mobilnega omrežja. Kot že rečeno bomo novost po vsej verjetnosti ugledali že v navezi s prihajajočimi telefoni Galaxy S10.


Prijavi napako v članku