Telefoni
03.12.2015 11:06
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil nove modele Galaxy

Samsung splahnel, Apple vzcvetel
Samsung splahnel, Apple vzcvetel

Pri Samsungu nadaljujejo s tradicijo predstavljanja novih modelov pametnih telefonov. Še pred koncem leta, v obdobju veselega decembra, so predstavili novo serijo Galaxy pametnih telefonov. Pametni telefoni Galaxy A3, A5 in A7 so namenjeni srednjemu cenovnemu razredu in s tem za tiste kupce, katerim pametni telefoni ne pomenijo toliko, da bi zapravili celega premoženja. Nova serija Galaxy A pametnih telefonov povzema oblikovne smernice, ki so jih pri Samsungu v začetku leta predstavili ob predstavitvi modelov Galaxy S6 in S6 Edge. To pomeni kombinacijo stekla in aluminija v najrazličnejših barvah. S tem se, ne glede na srednji cenovni razred, posreduje občutek o premijskih pametnih telefonih.

Glavna razlika med omenjenimi modeli je velikost zaslona. Pri vstopnem, Galaxy A3, je uporabnikom na voljo 4,7 palčni zaslon. Galaxy A5 ponuja 5,2 palca in največji, Galaxy A7, prihaja v velikosti 5,5 palcev. Velikost zaslona je sicer največji diferencitor, ne pa tudi edini. To velja upoštevati zlasti pri nakupu Galaxy A3, ki je edini izmed predstavljenih, brez Full HD resolucije zaslona. Tako Galaxy A5 kot tudi A7 se ponašata z zaslonom resolucije 1080 X 1920. Razlike so tudi v količini RAM, ki ga imajo naprave na voljo. Spekter se razteza od 1,5 GB RAM za najmanjši model do 3 GB RAM za največji model. Vsi modeli prihajajo v osnovni različici s 16GB prostora in možnost uporabe microSD kartice s 128GB dodatnega prostora. Za Samsung pomembna je tudi vključitev možnosti plačevanja s storitvijo Samsung Pay.

“Samsung je predan konstantnemu razvoju inovacij, razvoju, ki temelji tudi na odzivih in potrebah naših zelo raznolikih uporabnikov,” je povedal JK Shin, predsednik in generalni direktor IT in mobilnih komunikacij pri družbi Samsung Electronics. “Tudi pri prenovi modelov v seriji Galaxy A smo upoštevali odzive uporabnikov prvotne serije Galaxy A in na podlagi teh vnesli premišljene in učinkovite izboljšave. Rezultat so pametni telefoni, ki so popolna kombinacija stila in zmogljivosti po meri različnih življenjskih stilov uporabnikov.”

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku